Dacian Cioloș - vizită fulger în Focșani: „Suntem în perioada în care ne promovom candidații”

Președintele PLUS, Dacian Cioloș, a trecut astăzi prin Focșani pentru a se întâlni cu simpatizanții și cei câțiva membri ai filialei locale. Fostul premier tehnocrat a ținut să atragă atenția jurnaliștilor, încă de la început, că „nu ne-am atins de nici un frigider și aragaz”, referindu-se la atacurile pe care Liviu Dragnea le-a adus alianței USR-PLUS. Oricum, Cioloș a explicat vizita la Focșani prin prisma pregătirilor pentru europarlamentare.


„Acum suntem în perioada în care ne promovăm programul electoral și candidații. Suntem prima forță politică ce participă la alegerile europarlamentare și care a venit nu doar cu lista de candidați dar și cu un program electoral care vizează ceea ce se poare face în Parlamentul European”, a spus Dacian Cioloș.


În mare, politicianul a subliniat importanța deosebită pe care o au fodurile europene în România. În viziunea lui Dacian Cioloș, banii europeni trebuie orientați către infrastructură dar mai ales către investiții pentru crearea mai multor locuri de muncă, o mare problemă pe care o are țara noastră în acest moment. „Fondurile europene sunt o sursă importantă pe care, din păcate, guvernul actual nu o folosește”, a spus Cioloș.


Alte obiective prezentate de liderul PLUS la Focșani au fost drepturile românilor care trăiesc în statele membre ale Uniunii Europene. În acest sens, USR și PLUS își propune crearea unor asemenea condiții în țară, încât să nu mai fie nevoiți să plece în alte țări.


De asemenea, sănătatea și educația sunt domenii care, în opinia lui Dacian Cioloș, au mare nevoie de banii europeni. În sfârșit, nu sunt uitați nici fermierii români care au mare nevoie de fondurile europene. Dacian Cioloș promite, printre altele, inițiative concrete care să ducă la mărirea subvențiilor din agricultură, subvenții venite de la UE.

 

Adauga comentariu