Dacă n-o să avem aeroport, de un spital se mai găsește! Tulburătoarele viziuni ale lui Marian Oprișan!

Dacă stai și-l asculți pe „președintele tuturor vrâncenilor”, Marian Oprișan, atunci cu siguranță vezi destinul luminos al județului nostru. După aproape 30 de ani de împliniri mărețe, liderul PSD promite două chestiuni formidabile pentru Vrancea: construirea unui spital, adevărat monument închinat lui Hipocrate, și așezarea Focșaniului pe harta lumii prin construirea unui aeoport.


Potrivit Strategiei de Dezvoltare a Județului Vrancea în perioada 2014 – 2020, într-o viziune fără egal, experții consiliului județean, călăuziți cu pricepere de cel mai iubit fiu al județului, imaginau realizarea unui aeroport a cărui construcție, cu un grad de prioritizare mediu, să se termine în trei ani, între 2018 – 2020.


În urmă cu aproape un an (decembrie 2017), „surprins” la cumpărături de reporterii Monitorului de Vrancea, Marian Oprișan făcea niște declarații fabuloase în raionul de lactate: „un lucru se știe cât se poate de clar, nu vine nimeni să investească la 600 de kilometri de Sevastopol, în linie dreaptă Rusia, fără aeroport și fără autostradă. Am avut o discuție absolut punctuală cu primul ministru al țării (Mihai Tudose n.r.) și am stabilit ca pentru aglomerarea urbană Brăila – Galați – Focșani să realizăm un aeroport. Asta vă dau ca știre în premieră”.


Guvernul Tudose cu tot cu Tudose s-au dus pe apa sâmbetei, însă viziunea acestui constructor fără egal nu a murit, ea dospind în așteptarea unor vremuri mai bune, probabil după plecarea lui Dragnea din peisajul politic. De altfel, cestiunea cu aeroportul o flutura Oprișan de ceva vreme, numai că atunci se dorea construirea acestui chiar în Focșani.


Că veni vorba de Dragnea, de numele șefului PSD se leagă un alt țel măreț al președintelui CJ Vrancea, Marian Oprișan. Dacă treaba cu aeroportul a fost prinsă în Strategia de Dezvoltare, ei bine, toată lumea cunoaște că ideea ridicării unui spital ultramodern în Focșani  a fost emisă pe parcurs. Nu știm cum i-a trecut așa ceva prin minte și de ce tocmai acum, însă șefului administrației județene pare să-i placă această idee, dacă nu chiar să-l obsedeze.


Așa e face că l-a adus pe Dragnea la inaugurarea bazinului de polo, unde acesta a întărit cu putere faptul că Focșaniul va avea un spital nou, modern etc, construit chiar pe bani proveniți din bugetul național ori, cu puțin noroc, din fonduri europene. Tot atunci, Liviu Dragnea spunea că în câteva zile se va aproba finanțarea unui nou spital la Focșani.


Oricum, balamucul de declarații a început să capete formă solidă, ca să spunem așa, după ce consiliul județean a aprobat preluarea unui teren de 12,5 hectare de la Ministerul Apărării Naționale, suprafață pe care ar trebui construit viitorul spital.


Însă...„dacă nu vom realiza și nu vom folosi acel teren pentru ceea ce l-am cerut, acel teren se reîntoarce la MApN. În prima ședință noi trebuie să începem realizarea PUZ și să scoatem la licitație internațională studiul de fezabilitate, apoi facem licitație pentru lucrări. Lucrările vor dura 3,5 - 4 ani dar, după cum știm, socoteala de acasă nu se potrivește niciodată cu cea din târg. Impedimentele țin de foaia de parcurs și de constructorii care vor realiza această lucrare”, a spus Marian Oprișan în ultima ședință de consiliu județean.


Așa că noi înțelegem următorul lucru: Marian Oprișan vrea să construiască spitalul, însă forțe oculte s-ar putea să-i stea împotrivă. Adică...putem avea spital dar foarte bine am putea să nu avem...așa că CJ va da terenul îndărăt iar noi vom merge să ne tratăm tot la „Sf. Pantelimon”.

 

Sursa Video: Monitorul de Vrancea

 

Adauga comentariu