„Dacă ajută Dumnezeu”, Nănești va avea o sală de festivități în valoare de peste 80.000 de euro!

Dacă vor avea răbdare, locuitorii comunei Nănești vor putea dănțui peste puțină vreme (timpul e relativ, nu?) pe scena unui noi săli de festivități. Primarul localității, Nuți Balinca a considerat oportună accesarea de fonduri prin Programul Național de Dezvoltare Rurală pentru a pune pe picioare o încăpere dedicată diverselor evenimente ce vor înfiora comunitatea de la inaugurare înainte!


Cetățenii onești trebuie să știe că valoarea lucrărilor pentru acest viitor punct strategic al comunei este de 387.750 de lei, adică 81,448 de euro, o sumă măricică pentru vremurile pe care le traversează oamenii din mediul rural al țării. Am mai puncta faptul că respectivul contract va fi încheiat cu societatea MEDIAN IMPEX SRL, primarul, doamna Nuți Balinca, optând pentru o încredințare directă.


Acum, că aldămașul a fost băut, să vedem cine va încasa cei 81.000 de euro. MEDIAN IMPEX a fost înființată în 1993 și este controlată de familia Fronea, Neculai și Marcela. Societatea își desfășoară activitatea în domeniul fabricării construcțiilor metalice și în 2018 este premiată cu locul unu în Top Afaceri România – județul Vrancea – la capitolul microîntreprinderi.


Am putea spune că orice contract mai răsărit este mană cerească pentru MEDIAN IMPEX. În 2016, firma a fost la un pas de faliment, asta însemnând că veniturile au fost la limita supraviețuirii. Dacă ne uităm peste rezultatele activității din ultimii cinci ani, să spunem, vom observa că datoriile societății au fost copleșitoare.


La sfârșitul anului trecut, așa cum se observă, firma și-a păstrat cifra de afaceri din ultimii doi-trei ani, în jur de 800.000 de lei, însă profitul nu a atins 18.000 de lei. Asta în condiția în care datoriile ce băteau la ușă s-au ridicat la 260.242 de lei. E clar că acest contract cu primăria din Nănești, obținut pe varianta scurtă, va conta pentru bugetul societății.

 

Adauga comentariu