Cursuri gratuite de limbă italiană organizate de Biblioteca Județeană Vrancea

După cursurile gratuite de limbă engleză, Biblioteca Județeană „D.Zamfirescu” din Focșani vine cu un nou proiect. De data aceasta instituția va organiza cursuri de limbă italiană pentru copiii cu vârsta cuprinsă între opt și nouă ani. Începând cu șase noiembrie, în fiecare marți, între orele 17.00 și 18.00, micuții care vor să deprindă limba italiană pot veni la Centrul de Formare al instituției aflat în strada Maior Gheorghe Sava nr. 4.


Deocamdată, Biblioteca Județeană a luat decizia înființării unui singur modul de studiu cu o grupă de zece copii, micuții urmând să se perfecționeze în limba italiană pe parcursul a zece ședințe, până în luna ianuarie a anului viitor. Cursurile vor fi predate de un voluntar al Bibliotecii Județene Vrancea.


„Ana Maria Petrea se află la prima colaborare cu instituția noastră. Este absolventă de filologie, cu studii de specilitate și cu o ședere de peste zece ani în Italia. Ana Maria are planuri mari întrucât își dorește foarte mult să înființeze și o a doua grupă de studiu pentru cei mici. Vom vedea, însă, cum va decurge acest proiect și, în funcție de rezultate, vom lua la anul o decizie în acest sens”, ne-a spus coordonatorul proiectului, Diana Rădună.


Înscrierile se vor face pe baza permisului de intrare la bibliotecă pe principiu „primul venit, primul servit”. În eventualitatea în care numărul doritorilor va fi mai mare decât cel prevăzut în proiect (zece cursanți), organizatorii au creat și o listă suplimentară în vederea creării unei a doua grupe la anul viitor.


Pe parcursul celor zece ședințe, copiii își vor dezvolta capacitatea de a învăța să scrie și să citească în italiană prin intermediul poveștilor și jocurilor educative. La finalul cursurilor se va face o evaluare însă, în funcție de dorința părinților, micuții pot da o testare suplimentară.

În momentul de față, pe lângă noul curs de limbă italiană pentru cei mici, la Biblioteca Județeană „D. Zamfirescu” sunt organizate module de limba engleză destinate copiilor și adolescenților. Întrucât aceste proiecte sunt realizate pe bază de voluntariat, există posibilitatea ca de la anul să fie înființate cursuri de studiu și pentru alte limbi străine.

Foto: Biblioteca Județeană Vrancea

 

Adauga comentariu