CUP Salubritate îi caută pe angajații care au patima alcoolului. „A fost o situație în care am depistat o alcoolemie destul de mare, cu abateri anterioare”, spune directorul Vulpoiu

CUP Salubritate are toleranță zero față de consumul de alcool în timpul orelor de serviciu, așa că periodic, angajații sunt testați ca la carte. Nu doar poliția face testări pentru stabilirea alcoolemiei, ci și Salubritatea, care s-a pregătit temeinic: luna trecută și-a făcut un stoc de muștiucuri de plastic de unică folosință pentru aparatele alcooltest - trei pachete a câte 100 de bucăți, în valoare de 150 de lei.

Directorul CUP Salubritate ne-a confirmat că printre angajați mai sunt și câțiva cărora le place „să guste” băuturi cu câteva grade, însă testările nu sunt ceva nou. Toți angajații CUP Salubritate, fără excepție, sunt testați cu alcooltestul, inclusiv directorul.

Este normal să fie o astfel de procedură și, pentru a evita orice incident, prin rotație, prin sondaj, fiecare serviciu este verificat. Este un plan făcut, iar în fiecare dimineață se fac verificări în ceea ce îi privește pe conducătorii auto, muncitorii calificați sau necalificați, inclusiv pe cei din cadrul compatimentului Tehnic, Economic și Socio-Administrativ.

Și anul trecut am făcut astfel de testări, nu este ceva nou. Procedura se făcea și înainte să vin eu la CUP Salubritate, am găsit referate întocmite. Pentru că, întrebând dacă unii dintre angajați sunt la prima abatere, au fost făcute verificări la dosarul de personal. Și la Direcția de Dezvoltare făceam astfel de verificări.

Se constituie comisia de disciplină, îi invităm aici, se discută, analizăm, și în funcție de relatări, de nivelul de alcoolemie, de faptele din urmă, se poate face avertisment scris, dar urcăm și pașii procedurali: 5%, 10%, până la desfacerea contractului de muncă. A fost o situație în care a fost depistată o alcoolemie destul de mare, cu abateri anterioare, iar angajatul respectiv nu a mai așteptat să îi desfacem noi contractul de muncă, și-a dat demisia”, ne-a spus Adrian Vulpoiu, directorul CUP Salubritate.

Adauga comentariu