Cum vrâncenii votează în gol aceeași culoare politică: promisiuni de campanie din 2012, neonorate nici acum!

De fiecare dată când sunt alegeri, vrâncenii sunt îmbrobodiți cu promisiuni despre o viață mai bună, investiții în drumuri, școli, grădinițe, rezervații unde unicornii zburdă liberi. Ultimul exemplu este hilar și nu poate fi niciodată o realitate, însă la fel putem spune și despre minunile care ies pe gura politicienilor. Vrancea întotdeauna a fost roșie: PSD decide ceea ce se întâmplă de 18 ani în județ, anul 2000 fiind cel al înscăunării definitive a lui Marian Oprișan la CJ. Și înainte președintele PSD a mai ciupit câțiva ani de vice sau președinte al instituției, dar din 2000 este neîntrerupt acolo. Nici la municipiul reședință de județ lucrurile nu stau altfel: Decebal Gabriel Bacinschi a fost primar încă din 2000, iar de doi ani un alt membru marcant al PSD a luat primăria: Cristi Valentin Misăilă.

A fost mereu greu pentru Partidul Social Democrat: neîncetat s-au luptat cu zmeii ca un adevărat Făt Frumos și a luat ce a vrut de fiecare dată. În urmă au rămas doar vorbe, o așa zisă „Vrancea puternică”. Voi vă simțiți puternici, aveți tot ce vă trebuie? Pe 7 iunie 2012, președintele tuturor vrâncenilor asigura că se gândește neîncetat la bunăstarea oamenilor săi (practic nu a mințit). Atât el, cât și primarul Bacinschi: „ne-am luptat împreună pentru ca municipiul Focşani să devină un oraş european, pentru ca focşănenii să aibă parte de condiţii de trai civilizate. Nu a fost uşor, au fost ani buni în care guvernele pedeliste au alocat zero lei pentru Focşani. Asta nu ne-a oprit însă, am accesat fondurile europene, iar munca noastră se vede astăzi”:

Dacă o luăm pe rând, Proiectul VranceAqua, nu înseamnă doar reabilitarea sistemului de apă-canal din Focşani, ci din tot județul. Nu a fost finalizat nici până acum. ENET s-a modernizat, nu-i vorbă: prețuri mari, abonați din ce în ce mai puțini. Proiectul Piața Unirii: reabilitarea e o glumă proastă, lucrările au fost făcute de la început de mântuială, pe bani împrumutați, care nu au fost înapoiați nici acum. Restul, le știți cu toții: străzile nu sunt asfaltate, multe grădinițe și școli încă își așteaptă rândul șamd. „Eu şi Decebal Gabriel Bacinschi suntem o echipă, iar colaborarea Consiliului Judeţean Vrancea cu Primăria Focşani s-a concretizat în beneficii pentru focşăneni. Pe 10 iunie, daţi-mi mie şi primarului Decebal Bacinschi un vot covârşitor, în aşa fel încât să am puterea să impun Guvernului României, condus acum de Victor Ponta şi USL, proiectele municipiului Focşani şi proiectele Judeţului Vrancea!

Votul dumneavoastră face Focşaniul puternic!

Fie ca în acest an adevărul şi dragostea să învingă ura, minciuna şi teroarea PDL (APV)!

Aşa să ne ajute Dumnezeu!”. Și noi vă mulțumim, PSD până la moarte!

Firește, Oprișan nu uita să mulțumească în acel an: „Victoria aparţine vrâncenilor! În această seară doresc să le mulţumesc vrâncenilor pentru încrederea pe care mi-au acordat-o mie şi USL”. Nu conta și nici nu contează că de fapt este total dezinteresat de „vrâncenii lui”. Doar nu ne doare gura: mai întâi a gândit, timp de 4 ani, ce poate face pentru Vrancea, iar „acum a venit timpul să ducem acest proiect la bun sfârşit, iar altele să înceapă”. Asta în 2012, iar acum, în 2018, ne întrebăm, retoric: a venit rândul Vrancei? S-au finalizat în 6 ani proiectele promise în 2012? DN 2 D nu este nici acum „un nod de legătură între Dobrogea şi Ardeal”, nu avem autostrăzi nici măcar până în județele vecine, ce vorbim noi de Uniunea Europeană? Crearea „unor baze de agrement”: Bazinul de înot, finalizat anul acesta. Indiferent că este într-adevăr o investiție bună, rămâne totuși unul singur, ridicat în cei 18 ani de domnie.

În acel an, USL promitea toate lucrurile bune pentru țară și județ:

Să nu credeți că gargară a fost doar la alegerile locale, nicidecum! În 2012 Ciprian Nica cerșea un al doilea mandat de deputat, pe care l-a și obținut. Dar nu pentru PSD, ci pentru alianța USL. Voia și jura să lucreze din greu: 

Pe pagina Camerei Deputaților apare clar ce a făcut dumnealui în Parlament: până în 2012, dar și între 2012 - 2016:

Adauga comentariu