Cum vine vara, cum încep instruirile funcționarilor publici. Cât se cheltuie în Vrancea pe cazări și cursuri care nu le vor folosi niciodată bugetarilor

Se simte miros de vacanță la mare la soare sau, pentru fanii aerului curat, la munte printre copăcei. Așa că s-a dat startul instruirilor cu direcție: mai mulți șefi ai instituțiilor din județ, dar și din primării, s-au gândit că nicio altă perioadă din an nu ar fi mai potrivită ca angajații să își sporească cunoștințele decât sezonul estival. Să ne instruim așadar, iar în paralel să avem grijă și de cazarea învățăceilor. Astfel, firma băcăuană Lectoform Consulting SRL s-a aranjat cu ceva contracte directe pentru instruiri, derivata sa, Lectoform Travel SRL se preocupă de cazări. O situație de win-win. 

Cel mai mult se vor instrui în această vară angajații Direcției de Sănătate Publică Vrancea. Instituția a încredințat direct patru contracte: „curs protecția datelor cu caracter personal în instituțiile publice” - 990 lei (209,62 euro), „curs perfecționare - comunicare, transparența publică și gestiunea documentelor” - 990 lei, „comunicare, transparență publică și gestiunea documentelor” - 990 lei, și pachetul „curs resurse umane și salarizare bugetară” plus „curs comunicare eficientă în administrația publică” - 1.980 lei.  

Aceeași societate va vinde secrete și angajaților Direcției pentru Cultură Vrancea, care a dat 990 lei pentru un „curs de formare profesională Achiziții publice - aspecte practice ale legislației”. Adevărul e că multe investiții rulează această instituție din județ, așa că era necesar.

O primărie preocupată de cunoștințele funcționarilor din birouri este Gologanu: 7.160 de lei (1.507,78 euro) s-au dat dintr-un foc pentru două module - formare profesională 29 iulie - 04 august 2019 pentru „implementarea sistemului de control intern managerial”, pentru trei participanti și în perioada 12 - 18 august 2019, pentru un singur participant, la cursul „comunicare, transparenta publica și gestiunea documentelor”.  O altă încredințare directă a fost de la Serviciul de Ambulanță: curs comunicare eficientă în instituțiile publice - 990 lei.

Și Primăria Pufești tatona terenul, însă ulterior s-a răzgândit. Autoritatea publică locală mergea pe același traseu al cursurilor pe achiziții publice - aspecte practice ale legislației achizițiilor publice, însă înțelegerea a picat, dat fiind că oferta Lectoform Consulting nu a fost acceptată în termen. 

Nu mai insistăm pe detaliile cursurilor și trecem la cazările oferite de Lectoform Travel, care vin la pachet cu instruirile: una fără alta nu se poate. De exemplu, angajații DSP Vrancea se vor instrui în lunile iulie și august și vor fi cazați la Hotel ZENITH din Mamaia (4.490 lei - 950,69  euro) - „pachetul include cazare 6 nopți în cameră dublă cu mic dejun inclus, prânz și cină în sistem de bufet suedez și este valabil doar la achiziționarea programelor de formare profesională disponibile. Serviciile hoteliere se valorifică pentru cursanții Lectoform Consulting”.

Mai avem pachete cu „servicii hoteliere în cadrul Hotelului EUROPA din EFORIE NORD” - 4.590 lei, „servicii hoteliere în cadrul Hotelului EUROPA din EFORIE NORD” - 4.590, și  „servicii hoteliere în cadrul Hotelului ZENITH din Mamaia” - 8.980 lei.

În ceea ce privește instruirea de care vor beneficia angajații Direcției pentru Cultură, pachetul de cazare aferent, în sumă de 4.090 lei (866,03 euro), presupune „servicii hoteliere în cadrul Hotelului Danubius din Sovata în luna iulie 2019, reprezentând 6 nopți de cazare în cameră dublă cu mic dejun şi cină în regim de bufet suedez incluse pentru 2 persoane. Cont de masă pentru prânz de 300 lei. Acces la facilitățile hotelului: piscine interioare, sală fitness, jacuzzi, acces gratuit la Lacul Ursu. Excursie de socializare la obiectivele turistice din zonă. Oferta este valabila doar la achiziționarea programelor de formare profesională disponibile. Serviciile hoteliere se valorifică pentru cursanții Lectoform Consulting”.

Bugetarii Primăriei Gologanu se instruiesc la mare și vor fi cazați la Mamaia, în Hotel Bueno: trei participanți în perioada 29 iulie - 4 august 2019 și un participant în perioada 12 -18 august 2019. „Pachetul include cazare 6 nopți în cameră dublă. Micul dejun, prânzul și cina se servesc a la carte pentru 2 persoane și este valabil doar la achiziționarea programelor de formare profesională disponibile. Serviciile hoteliere se valorifică pentru cursanții Lectoform Consulting”. Suma totală plătită de Primăria Gologanu este de 11.460 lei - 2.413,29 euro.

La SAJ Vrancea instruirea va avea loc în iulie, la Hotelul ZENITH din Mamaia, dat fiind că serviciile de cazare vizează perioada 15 - 21 iulie. „Pachetul include cazare 6 nopți în cameră dublă cu mic dejun inclus, prânz și cină în sistem de bufet suedez și este valabil doar la achiziționarea programelor de formare profesională disponibile. Serviciile hoteliere se valorifică pentru cursanții Lectoform Consulting” - 4.490 lei, adică 943,26 euro.

Interesantă este situația de la Pufești. Odată cu instruirea, primăria trebuia să facă și vorbele pentru cazare. Însă în final a rămas doar învoiala pentru cazare. Nu participăm la cursuri, dar nu strică o vacanță, chiar dacă nu neapărat în zonă cu mare căutare estivală. În cazul Pufești este vorba despre „servicii cazare și masă în cadrul Hotelului Continental Oradea 06-14 August 2019” - 6.690 lei (1.405,26 euro).

Adauga comentariu