Cum sunt chemați bugetarii din Primăria Focșani să recupereze zilele libere din decembrie în zile libere din ianuarie! Ce prevede legea

S-au odihnit de sărbători, încep anul în forță! Angajații Primăriei Focșani au primit cu bucurie vestea că trebuie să vină la serviciu câteva ore/zile în plus pentru a recupera zilele de 24 și 31 decembrie 2018. La final de an, luna cadourilor a însemnat pentru angajații de la stat mici vacanțe de cinci zile consecutive, urmând ca cele două libere suplimentare să fie recuperate în ianuarie 2019. Toate bune și frumoase, numai că actul normativ prin care au fost declarate libere aceste două zile prevede EXPRES și cum vor fi recuperate. Fapt care însă pare a fi necunoscut primarului Cristi Valentin Misăilă!

Oficial, pe pagina la fel de oficială a municipalității, tot focșăneanul a aflat că poate să își rezolve problemele la primărie și pe 24 ianuarie, zi care cel mai probabil va fi liberă, dar și pe 19 ianuarie, sâmbătă! În anunțul respectiv, primarul face referire la zilele „declarate libere prin Hotărâre de Guvern”, fără a nominaliza actul normativ. Dacă l-ar fi citit cu ochii larg deschiși, ar fi aflat de existența unui articolaș care prevede că „pentru recuperarea zilelor de muncă stabilite ca zile libere, instituțiile și autoritățile publice își vor prelungi corespunzător timpul de lucru”. Unde timpul de lucru înseamnă programul normal de funcționare al unei instituții. Sau orarul. Or, dacă ziua de 24 ianuarie va fi liberă, sau dacă în general primăria este închisă sâmbăta, cum vine asta cu prelungirea timpului normal de lucru? Zero ori zero tot zero va da. Întotdeauna.

Pare clar, dar în realitate a fost greu de pus în practică. Ce spune primăria? „Programul aparatului de lucru din cadrul Primăriei Municipiului Focșani va fi astfel:

-           Vineri 18 ianuarie - între orele 08.00 - 16.30

-           Sâmbătă 19 ianuarie - între orele 08.00 - 14.00

-           Joi 24 ianuarie - între orele 08.00 - 16.30.

Pentru cei interesați, facem precizarea că în fiecare dintre aceste zile, la Serviciul Impozite și Taxe, focșănenii își pot plăti taxele și impozitele, pot înscrie autoturisme și clădiri, pentru care se eliberează și certificate, la fel și pentru persoanele juridice. În luna ianuarie, cu excepția celor precizate mai sus, orarul zilnic va fi cel curent, iar în zilele de sâmbătă vom avea program de ghișeu la Serviciul Impozite și Taxe ca de obicei, în intervalul orar 09.00 - 11.00”.

Ca la poker: vorba bate cartea. Unde cartea este chiar o hotărâre adoptată de Guvern!

Adauga comentariu