Cum stă treaba cu reabilitarea Crângului Petrești, despre care PSD Vrancea spune că s-a făcut cu bani europeni, însă în realitate s-a pierdut finanțarea. Deputatul Halici: „Am fost de multe ori în Crâng și inclusiv acum vreo două sau trei duminici”

Acum câteva zile, pe pagina de Facebook a PSD Vrancea a apărut, alături de alte realizări ale administrației județene, și informația potrivit căreia Crângul Petrești a fost reabilitat cu bani de la Uniunea Europeană. Gen, iată că Vrancea a atras fonduri europene din vremuri imemoriale, dat fiind că finanțarea a fost obținută în 2015. Că a fost obținută, nimic de zis. Însă în final Consiliul Județean Vrancea a pierdut finanțarea și a acoperit din bugetul județului aproape 3 milioane de euro.

Ieri, în cadrul unei conferințe de presă susținute de deputatul PSD Nicușor Halici, jurnaliștii l-au întrebat pe acesta cum stă situația cu Crângul, în contextul în care acesta spune că opoziția face afirmații mincinoase în această campanie electorală. Nicușor Halici s-a eschivat, abil, și a lăsat să se înțeleagă că nu știe exact situația din Crângul Petrești și că nu știe despre ce afirmație mincinoasă a PSD este vorba. A putut doar să spună că social democrații măcar fac ceva, iar Crângul Petrești este o încântare.

Nu aș putea să vă răspund dacă s-a pierdut finanțarea sau nu, știu că la momentul respectiv au fost câteva probleme pentru că firma care trebuia să îl construiască și a câștigat licitația nu a mai putut continua lucrările. Putem verifica. Dar totuși, una e să spui că s-a construit ceva, dar s-a construit, și alta e să spui că nu vrei să construiești, nu construiești și nu ai de gând să construiești. Dar în același timp și strigi de ce nu se construiește.

Eu știu doar atât: că am fost de multe ori în Crâng și inclusiv acum vreo două sau trei duminici, iar vrâncenii - românii în general”... nu a mai apucat Nicușor Halici să continue, fiind întrerupt de jurnaliști. Cu siguranță aceasta voia să spună că proiectul a ieșit în final așa cum trebuia, iar lumea întreagă se bucură de aer curat.

Scurtă istorie: Crângul Petrești a fost modernizat cu peste 4,5 milioane euro, în cadrul unui proiect cu fonduri europene. Finanțarea prin Programul Operațional Regional 2007-2013, în sumă de 5.104.673,14 euro, din care contribuția europeană reprezenta 4.027.435,01 euro, a fost obținută de CJ Vrancea în 2015, iar lucrările ar fi trebuit finalizate în toamna acelui an.

La începutul anului 2016, CJ a reziliat contractul cu constructorul - asocierea Recon&Doje - și a atribuit diferența de lucrări unei alte asocieri de firme, pentru 12,8 milioane lei, plus TVA. De atunci și până acum, părțile se judecă. Pe de o parte CJ a dat în judecată asocierea Recon&Doje, însă și asocierea de firme a intentat proces instituției, tot în pretenții.

Adauga comentariu