Cum se taie pădurea la Fitionești: monedă de 100 lei din 1994, folosită pentru a imita ciocanul de marcat!

Inventivitatea nu are limite când vine vorba de tăierea fără drept a pădurilor care au mai rămas în județ. Un vrâncean de 39 de ani este cercetat în acest moment pentru mai multe infracțiuni, fiind bănuit că a falsficat un ciocan de marcat cu ajutorul unei monede de 100 de lei, care a fost retrasă din circulație! Ce și cum s-a descoperit ne-au comunicat polițiștii. Cercetările au început ieri.

Ieri, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Fitionești, împreună cu specialişti din cadrul Ocolului Silvic Panciu - Valea Caregnei au depistat un bărbat, de 39 de ani, bănuit de săvârșirea infracţiunilor de tăiere ilegală de arbori şi falsificare de instrumente oficiale, respectiv dispozitiv de marcare a arborilor. Din cercetări a rezultat faptul că în perioada 15 decembrie 2018 - 20 ianuarie a.c. cel în cauză ar fi tăiat ilegal 18 arbori din speciile carpen, gorun, jugastru şi ulm dintr-o suprafaţă împădurită, situată pe raza comunei Fitioneşti. Polițiștii au stabilit faptul că 7 cioate provenite din tăierea ilegală nu prezentau urme de marcare în regim silvic, iar 11 cioate prezentau la bază un cioplaj proaspăt şi amprenta unui dispozitiv circular efectuat pe o suprafaţă care imita forma unui dispozitiv special de marcat.

Au fost ridicate calote cu cioplaj, în vederea efectuării expertizei criminalistice precum şi dispozitivul artizanal susceptibil a fi folosit la falsificarea ciocanului de marcat, respectiv o monedă în valoare de 100 lei, ieşită din circulaţie, emisă în anul 1994.  Pe numele bărbatului a fost întocmit dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de tăiere ilegală de arbori şi falsificare de instrumente oficiale, respectiv dispozitiv de marcare a arborilor”, se arată într-o informare a IPJ Vrancea.  

 

Adauga comentariu