Cum se înțelege termenul de responsabilitate în Consiliul Local Focșani? - Tocmai asta e, că nu se înțelege!

Am ajuns în 2019 iar activitatea aleșilor publici din primărie continuă să rămână un secret, atât pentru noi cât și pentru cetățenii pe care aceștia se laudă că-i reprezintă. Fie că sunt de la PSD, că au carnet la PNL ori au ieșit independenți pe liste, consilierii locali nu au catadicsit să-și prezinte electoratului rapoartele de activitate pentru anul 2017.


În frunte cu edilul Cristi Misăilă, care le dă un real exemplu din acest punct de vedere tuturor consilierilor, nimănui nu-i pare să-i pese de această îndatorire față de cei care au mers la vot în 2016.


Ni se pare mai mult decât o bătaie de joc la adresa noastră, a celor care trăim în Focșani, atitudinea primarului de a nu dori să-și facă publică activitatea pe anul 2017. Iată, am intrat în 2019 și edilul ar fi trebuit să lucreze la raportul pe anul trecut, însă la durerea în șpiț pe care o are, greu de crezut că vom vedea documentele așa curând.


De altfel, pe site-ul primăriei nu apare decât activitatea pe care Cristi Misăilă a desfășurat-o în anul electoral, respectiv iulie 2016 (de când a preluat funcția) – decembrie 2016. Atât a putut edilul în doi ani și jumătate de mandat. Nu s-a așteptat nimeni să transforme Focșaniul în Copenhaga, dar nici nu s-a străduit prea mult să fie cel care vrea să pară. După atâta amar de mandat, primarul a considerat că nu este necesar ca cetățenii acestui oraș să știe cu ce și-a omorât timpul.


Pe de altă parte, fie ei social-democrați, fie liberali sau independenți, consilierii locali i-au scuipat în ochi, fără remușcări, pe alegători. Indiferent de motive, oamenii din consiliul local trebuie să înțeleagă  că au de dat socoteală concetățenilor lor, că nu au moștenit funcțiile de la mămicile și tăticii lor și că depunerea la timp a rapoartelor de activitate este un gest de responsabilitate.


Patru consilieri (doi de la PSD și doi liberali) din cei 22 au decis să-și respecte alegătorii. Nu este nevoie să împarți ghivece cu flori trecătorilor pentru a-i convinge că îți faci treaba acolo unde ești, așa cum este inutil să dai flori cucoanelor de 1 martie, îmbrăcat în geacă roșie, ca să știe lumea că te gândești la binele cetățeanului. Totul se transformă într-o mită pentru următorul an electoral! Așa stau lucrurile!


Extrem de liniștitor o fi gândul că, indiferent ce se întâmplă, în 2020 vor fi aleși atât consilieri PSD cât și PNL. Cineva trebuie să conducă orașul, nu? Și cu toate acestea, un singur lucru am vrea să mai transmitem așa zișilor aleși: o să rămâneți cu onoarea nereperată! Parol!

 

Adauga comentariu