Cum se dezvoltă turismul în Vrancea: licitație cu repetiție pentru vânzarea unor căsuțe de vacanță din Dragosloveni

O fabrică de ciocolată din Brăila își vinde la pachet mai multe proprietăți din Dragosloveni, comuna Soveja: terenuri, căsuțe de vacanță și anexe, totul la 100.170 lei. Însă cum parte din proprietăți sunt distruse, iar licitația e pentru toate la un loc, greu de crezut că își vor găsi cumpărători. Toți vorbesc de turism, nimeni nu investește. Nici măcar autoritățile! Aceeași situație se tot repetă din aprilie, de când lichidatorul judiciar al Fayon, societatea proprietară de drept a bunurilor, vrea să le valorifice. Cine este dispus să scoată din buzunar suma de la care va începe licitația din 6 septembrie se va alege cu 22 de imobile: 10 case de vacanță, un club, trei magazii, o anexă, un grup sanitar și o bucătărie, la pachet cu două construcții - cu destinația umbrar lemn, dar și un wc, „într-o stare avansată de degradare”. Cel mai valoros este terenul intravilan, categoria curți – construcții, în suprafață de 2.438 mp: 17.300 lei. După cum se arată în licitație, căsuțele de vacanță au suprafațe de 14, 15, 28, 35, 64 sau 65 metri pătrați.

Cât despre starea acestora, lichidatorul judiciar asigură că oricine plătește pentru caietul de sarcini poate vizita locul şi le poate fi prezentat activul, „în fiecare zi de luni până vineri, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini. În cazul în care la data fixată pentru şedinţa de licitaţie din data de 06.09.2018, nu se va reuși valorificarea bunului imobil aparţinând debitoarei, se va proceda la organizarea unor noi şedinţe de licitaţie, în aceleaşi condiţii în data de 20.09.2018, 04.10.2018, respectiv 18.10.2018, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din București, Bd. Magheru nr. 31, et. 1, cam. 25, Sector 1”, se arată în licitație.

Trebuie spus că și înainte de a ajunge la această sumă, Fanyon încerca să scape de proprietățile de la Soveja, la un preț aproape de patru ori mai mare.

Adauga comentariu