Cum să-ți găsești o slujbă stând la taifas cu posibilul angajator! Cafeneaua cu Joburi pentru prima dată la Focșani!

„Cafeneaua cu Joburi” va poposi pentru prima dată la Focșani, în cadrul unui eveniment ce va avea loc pe 11 martie la Hotelul Unirea, între orele 10.00 și 17.000. Într-un cadru destins, de unde nu va lipsi cafeaua, reprezentanții companiilor și cei aflați în căutarea unui loc de muncă pot sta de vorbă, ajungând la o înțelegere reciproc avantajoasă.


Cei care au inventat acest concept fac parte dintr-o echipă tânără a unei companii private cu sediul în Bacău, numită ECIM, axată pe consultanță și intermedieri în muncă. Cu vârste cuprinse între 23 și 45 de ani, cei opt membri ai agenției au dorit să ofere o altă perspectivă asupra a ceea ce se numește târg de joburi.


„Am gândit „Cafeneaua” ca spațiu în care angajatorii să poată investi în îmaginea lor. Pentru că la Cafeneaua cu Joburi angajatorul poate să își prezinte nu doar locurile de muncă disponibile ci și compania, valorile, mediul de lucru. Pentru că fiecare angajator poate cunoaște și relaționa direct cu zeci de candidați înțelegând mai bine piața muncii, segmentul de populație interesat, percepția companiei în piața”, se arată pe pagina web a ECIM.


Compania activează pe piață din 2017 și are birouri în orașele Bacău și Suceava. Cei opt recrutori au specializări în psihologie, pedagogie, drept și marketing, misiunea lor fiind de a face interviuri și a căuta să rezolve cerințele ambelor părți, firmele aflate în căutare de angajați și cei care își doresc un serviciu.


„Ceea ce face AJOFM este un tipar care nu mai funcționează, oamenii ajung la eveniment, pun ștampila că au fost acolo și se duc în continuare să ia șomajul. Noi nu facem asta la evenimentul organizat de noi. Vrem ca oamenii să interacționeze cu firmele, să ajungă la un consens, desigur, cu tot ce decurge de aici: interviuri, teste...”, ne-a spus organizatorul Cafenelei cu Joburi, Marius Petrea.


Inițiativa ECIM s-a dovedit un succes încă de la început, după care ofertele din partea companiilor u început să curgă. Primul târg de joburi sub forma acestui concept a avut loc în ianuarie 2019, la Bacău.


„Primul eveniment a fost organizat în ianuarie 2019 la Bacău, după care a urmat Suceava. Deoarece conceptul a prins foarte bine, firmele au fost încântate de rezultate și candidații au fost mulțumiți de ceea ce au găsit la eveniment, oferte, atmosfera relaxată... au apărut și alte cereri.


Astfel am început să organizăm Cafeneaua cu Joburi în Piatra Neamț, Iași, Galați, Brăila, Ploiești și Pitești. Acestea sunt orașele pe care le-am bifat anul trecut, în total 13 evenimente organizate în primele 10 luni de la prima ediție. Anul acesta am început cu Bacău. Acolo au participat peste 2.500 de oameni, 20 de companii, și cred că vom avea cam 300 de angajări”, ne-a mai declarat reprezentantul ECIM, Marius Petrea.


După Bacău, Cafeneaua cu Joburi va ajunge la Piatra Neamț, Suceava, Brașov și Ploiești. Urmează Focșani, pe 11 martie, Brăila (12 martie) și Galați (13 martie). Printre companiile care și-au arătat interesul să particpe la evenimentul din Focșani se numără și cunoscutul supermarket LIDL.

 

 

Adauga comentariu