Cum (nu) știe să rezolve problemele cetățenilor primarul din Panciu, Iulian Nica!

Un cetățean din Panciu își caută dreptatea la primăria localității, însă, ca de obicei, administrația locală tărăgănează lucrurile la nesfârșit. Totul a început atunci când Cătălin Budurea a încercat să-și convingă vecina că depozitul de lemne pe care aceasta îl amenajase la câțiva pași de bloc nu este tocmai în regulă.


Pentru că în zonă se fac mai mereu grătare, așa cum îi stă românului bine, pănceanul și-a avertizat colocatara că, în orice moment, lemnele stivuite așa aproape de clădire poate deveni sursa unui incendiu de proporții care ar putea chiar distruge blocul. Cătălin i-a sugerat că ar putea folosi palierul sau cele două balcoane pentru depozitarea lemnelor, însă vecina nici nu a vrut să audă.


Prin urmare, sătul să insiste pe cale amiabilă timp de patru ani, în decembrie 2019 cetățeanul nostru s-a dus cu jalba în proțap la ISU Vrancea. El a înaintat o sesizare chiar șefului instituției, colonelul Flaviu Chiscop, în care cerea un control la fața locului și desființarea depozitului improvizat.


„În apropierea de locuința mea, care se află la parter, este construită impropriu și fără autorizație o magazie de lemne. Blocul este anvelopat cu material ușor inflamabil existând pericolul izbucnirii unui incendiu. Menționez că lângă acea magazie se aprind în mod repetat grătare și se chefuiește”, scria Cătălin Budurea în sesizarea întocmită la 11 noiembrie 2019.


În aceeași zi, ISU Vrancea îl informa cu promptitudine pe cetățeanul nostru că întreaga problemă ține de bucătăria internă a Primăriei Panciu și, ca urmare, a fost redirecționată către administrația locală.


Pe 23 decembrie 2019, Cătălin Budurea primea de la primăria localității Panciu o adresă prin care i se făcea cunoscut că vecina cu magazia a fost somată ca în termen de 10 zile să ridice lemnele depozitate și să readucă spațiul public la stadiul inițial.


Iată că din 23 decembrie s-a făcut 15 ianuarie, adică au trecut 23 de zile, timp în care lucrurile au rămas ca și cum omul nici nu se adresase administrației locale cu problema în cauză. Mai mult decât atât, Cătălin Budurea a aflat că vecina sa nu primise termen de 10 zile să desființeze magazia, așa cum apărea în adresa oficială, ci două luni.


„Problema e că nu s-a făcut nimic în acest sens. Mai mult, am înțeles că vecinei mele i s-a dat două luni să mute acel depozit de lemne, în timp ce mie, potrivit adresei de la primărie, mi s-a spus că va fi sancționată după zece zile.


Secretarul primăriei i-a spus persoanei să mute lemnele pe palier ori pe cele două balcoane, că are loc, însă aceasta a refuzat cu încăpățânare. Depozitul este un real pericol atât pentru bloc, cât și pentru apartamentul meu. De la geamul meu de la bucătărie și până unde sunt depozitate lemnele sunt exact trei pași”, ne-a spus supărat Cătălin Budurea.


Ce-i drept, operativitatea nu este una dintre calitățile administrației locale din Panciu. Să ne amintim doar că pentru a rezolva problema câinilor vagabonzi din oraș, primarului Iulian Nica i-a trebuit un mandat și jumătate, ca să o termine, probabil, în mandatul următor, cu voia bunului Dumnezeu.


În ceea ce privește speța în cauză, nu credem că unei comisii trimise de primar i-ar lua mai mult de 15 minute să analizeze situația la fața locului, întrucât traficul din oraș nu este așa de aglomerat. Până la urmă, este o problemă care îi privește pe toți locatarii blocului. Ori poate edilul Iulian Nica așteaptă un incendiu ca să ia măsurile adecvate în acest caz.

 

Adauga comentariu