Cum a găsit primarul Focșaniului piatra filozofală, n-a știut ce e și a aruncat-o în baltă!

„A fost un an foarte efervescent, un an plin de tot felul de provocări. Aș spune, cu modestie, că suntem în grafic cu ce ne-am propus dar s-ar fi putut mult mai mult. Este perioada în care primăria are cele mai multe proiecte în elaborare, unele dintre ele puse chiar în practică”, spune primarul Cristi Misăilă într-o emisiune realizată la postul local de televiziune, Atlas TV. Și nu-l putem contrazice, întrucât și pentru noi, cetățenii, a fost un an greu. Ba, parafrazându-l pe Creangă, am putea spune fără greș că: mai rău ca anul ăsta, ca anul trecut și ca de când ne știm, n-a fost niciodată!


Cristi Misăilă recunoaște cu gura lui că se putea face mai mult înj 2018. De ce nu s-a putut? Ei, bine, din cauza procedurilor legale de achiziții publice, extrem de greoaie, lucru care s- a transformat într-o piatră de moară legată de glezna avântului constructiv al tinerei echipe din primărie. Și asta nu a fost singura piedică pusă dorinței primarului de a aduce Focșaniul pe cele mai înalte culmi ale de progresului.


„E păcat că uneori sunt atât de încrâncenate niște discuții și niște atitudini care n-ar fi trebuir să se întâmple. Iar în anul acesta, un an foarte important pentru noi toți (...) să vedem atâta dezbinare și atâta ură între noi, românii. Din păcate această ură și această dezbinare este alimentată de la cele mai înalte foruri ale conducerii României și știm asta foarte bine. Cel mai grav lucru este că aceste dezbinări să se reflecte în aceste activități pe care noi le derulăm în cadrul consiliului local, mai ale, și în cadrul celorlalte activități pe care le desfășurăm în cadrul primăriei”, filozofează la televizor edilul Focșaniului.


Totuși nu a lămurit niște aspecte extrem de importante. Ură și dezbinare alimentată de care foruri de conducere, mă rog? Că nu reiese din context. Mai mult, exprimarea este extrem de vagă, practic lăsându-ne să înțelegem ce vrem noi. Conducerea de sus poate fi Iohannis dar, la fel de bine, poate fi vorba de președinții celor două Camere, respectiv Tăriceanu și Dragnea.


Ori poate că primarul a băgat șopârla asta pentru conducerea de la nivel județean. Cum poate fi altfel influențată activitatea din primărie și consiliul local? Așadar, recomandăm președintelui județului să-l lase pe primarul ales în pace și să nu-l mai obstrucționeze „cu ură și dezbinare”! Destul că e victima dezinformărilor din mass-media, a minciunilor lansate de jurnaliștii plătiți de liberali și în special a acelora care sunt pe statul de plată a deputatului Ion Ștefan. Și jurnaliștii moare de foame, că este săraci. Ma ia și ei câte o agendă cu felicitare la sârșitul anului, ca tot omu prăpădit.


Pe de altă parte, treaba cu dezbinarea i-ar cam veni primarului, mânușă. Consiliera Ana Maria Dimitriu îl acuză că a făcut-o în fel și chip iar Costel Bîrsan jură cu mâna pe buzunarul de la piept că Misăilă l-a înjurat de mamă. Asta ca să nu mai punem la socoteală zvonurile potrivit cărora edilul se comportă ca un arendaș cu o parte dintre angajații anumitor instituții subordonate primăriei.


„Îmi doresc ca la sfârșitul acestui mandat cetățenii să poată face o comparație între ceea ce s-a discutat , ceea ce s-a dezinformat și ceea ce există în realitate”, năzuiește primarul Cristi Valentin Misăilă în emisiune. „Păi, asta-i o lozincă”, ar spune secretarul de partid interpretat de Rebengiuc în „Cel mai iubit dintre pământeni”. Așa că spunem și noi una: „Fapte, nu vorbe”, domnule primar.

 

Adauga comentariu