Cum au fost anunțați părinții lui Teodor că fiul lor nu mai trăiește: „Îl căutați pe băiatul ăla de 23 de ani care a murit?”

Părinții lui Teodor nu își pot reveni din șocul morții fiului lor mai mare. Astăzi, familia și-a luat băiatul acasă în sicriu, după ce medicii legiști au efectuat autopsia. Nu au dorit să vorbească cu presa, însă se pare că stopul cardio-respirator a fost provocat de o problemă la inimă. Cu toate acestea, Teodor, la cei 23 de ani ai săi, nu s-a plâns niciodată de probleme de sănătate. Unul dintre profesorii din liceul pe care l-a urmat Teodor spune însă că acesta avea ceva alergii. Cu toate acestea, până acum autopsia nu pare să indice așa ceva.

„Nu avea probleme cu inima. Nu a avut niciodată nicio problemă, nu a spus vreodată că îl doare. Azi dimineață am mâncat amândoi, dar eu nu am avut nimic. Mi se mai întâmplă să mănânc Mc și să mă doară stomacul. Și acum dacă mă duc și mănânc, mă ia durerea de stomac. Nu știe nimeni ce s-a întâmplat.

Mie mi-au spus că nu prea l-au băgat în seamă la spital... iar el plângea de durere. Abia apoi l-au luat în serios și i-au pus două branule, nu știu cu ce. Și-a mai revenit un pic când a venit mama lui la el, atunci le-a spus „Duceți-vă acasă, că eu vin acasă!”. Apoi nu le-a zis nimeni nimic, ei îl căutau, pentru că îl mutau de pe o secție pe alta. Iar la un moment dat i-au întrebat: „Îl căutați pe băiatul ăla de 23 de ani care a murit?”.  Așa s-a întâmplat. Și nimeni nu știa de ce a murit, nimeni nu le-a spus ceva concret. Nu vreau să vorbesc cu păcat, dar eu dacă am probleme mă duc la Spitalul Militar, acolo sunt tratat altfel”, ne-a spus un apropiat de-al familiei.

Detalii despre parcursul din Spitalul Județean Focșani, din dimineața de marți și până în jurul orei 17.00, când a fost declarat decesul, ne-a oferit directorul medical al unității, medicul Valentin Ochean. 12 ore. 12 ore de chin pentru Teodor și familia acestuia, care s-au încheiat cu moartea unui tânăr de doar 23 de ani.

Vă pot spune doar istoria pe scurt a acestui eveniment extrem de nefericit. Un om tânăr, de 23 de ani, fără antecedente patologice personale semnificative, deci aflat într-o stare aparent bună de sănătate, se prezintă în Unitatea de Primiri Urgențe cu fenomene de toxiinfecție alimentară - sau cel puțin așa au fost interpretate la acel moment. Diaree, grețuri și vărsături la domiciliu, în spital grețuri și vărsături. A fost investigat, s-a început tratamentul în Unitatea de Primiri Urgențe, a fost consultat de chirurg, a fost consultat de gastroenterolog, apoi a fost consultat de medicul de boli infecțioase și s-a decis internarea în Secția de Boli Infecțioase. Însă evoluția acolo a fost nefavorabilă, în sensul că pacientul a continuat să prezinte vărsături, o alterare progresivă a stării generale și a funcțiilor vitale, în sensul scăderii tensiunii, moment în care s-a decis transferul pacientului în Secția de Terapie Intensivă. Aici au fost inițiate tratamente pentru susținerea funcțiilor vitale, s-a reușit chiar creșterea la un moment dat a tensiunii, care a ajuns normală - 11, 12...

Pe fondul evoluției- să zicem relativ bună, de revenire a pacientului din starea proastă în care ajunsese din Infecțioase în Terapie Intensivă, pacient stabil, conștient, cooperant... intră brusc în cardio respirator, se inițiază manevrele de resuscitare cardio-respiratorie, ventilat mecanic, cu masaj cardiac, administrare de droguri de către echipa de resuscitare a spitalului împreună cu medicul cardiolog care era de gardă. Manevrele durează în jur de 55 de minute, după care, în lipsa oricăror semne vitale, se constată decesul”, ne-a spus doctorul Ochean. 

Poliția a fost sesizată cu privire la deces abia astăzi. Potrivit IPJ Vrancea, procedura standard este aceea de a verifica toate circumstanțele care au dus la decesul tânărului din Focșani. „Din primele cercetări a reieșit faptul că decesul celui în cauză ar fi survenit în cursul zilei de ieri, în jurul orei 17.30,  în timp ce se afla internat într-o unitate medicală din Municipiul Focșani. Polițiștii Serviciului Investigații Criminale au întocmit un dosar penal în care efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, cauza decesului urmând a fi stabilită după efectuarea necropsiei”, este comunicarea oficială a biroului de presă.

Adauga comentariu