Culmea zgârceniei la Bălești! Ca să nu consume resurse, primarul Victor Alecu și-a actualizat rapoartele de activitate cu cele ale predecesorului său!

În 2016, comuna Bălești a schimbat macazul după ce alegătorii au preferat să renunțe la fostul primar PSD, cu nume sonor, de localitate, Stancu Bălescu și să meargă pe mâna PNL și a candidatului său – Victor Alecu. Și dacă tot nu am ajuns în localitate în ultima vreme, am zis să ne „updatăm” și noi cu ultimele informații de pe site-ul primăriei.

Fățos, la prima vedere, site-ul primăriei este structurat pe mai multe capitole de interes, în funcție de ce vrea să afle cetățeanul. În stânga, într-un chenar albastru, pe primul punct de pe listă – Organizare. Aici facem cunoștință cu numele primarului, al viceprimarului, secretarului și contabilului iar mai jos putem afla câteva date despre comună.

 În schimb, informațiile legate de regulamentul intern lipsesc cu desăvârșire, nu că ar conta, precum și cele legate de comisia de disciplină, comisia paritară funcționari publici și statutul comunei. Nu sunt chestiuni care să intereseze multe persoane, dar dacă tot există rubrici pe site ar fi trebuit să conțină ceva. O altă rubrică goală este cea dedicată Serviciului de Voluntari pentru Situții de Urgență. Poate am fi vrut să știm și noi cine sunt, mă rog..

O altă rubrică prin care bate vântul este cea care ne-ar fi interesat foarte mult: Investiții publice. Cum aici nu există nici cea mai vagă informație despre ce a făcut edilul din 2016 și până acum, deducem că a stat la umbră vara și la gura sobei iarna, așa cum îi stă gospodarului bine. Am dat fuga la Informații publice și ce să vezi? Găsim programul de audiențe cu mai marii comunei –primarul, vicele și secretarul dar la „Listă documente de interes public” – iarăși gaură!

În schimb, am constatat că rapoartele de evaluare sunt străvechi, din anii în care altcineva era primar, adică din 2001, 2003, 2012, 2013, 2014 și 2015. Uite-așa, pe sărite aproape am ajuns din cele mai vechi timpuri, în zilele noastre. Rapoarte din vremea lui Alecu? Nici pomeneală! La fel și cu bugetul: cel mai vechi este din 2012 și cel mai nou din 2014. Dar parcă poți să știi? Poate că Victor Alecu lucrează cu bugetul predecesorului, model de competență și eficacitate. Asta dacă s-ar și deschide!

Taxele și impozitele afișate figurează din alți ani, dar ce importanță mai are când site-ul îți tot dă erori? Ca să ne schimbe prima impresie, oarecum bună, site-ul ne batjocorește constant. Am păstrat la urmă declarațiile de avere și interese, dar le-am păstrat degeaba. Cele ale funcționarilor publici apar ca fiind din anii 2012 – 2015, numai apar pentru că nu se și deschid, iar cele ale consilierilor locali sunt completate în 2016, probabil la alegeri. Rapoarte de activitate? – Oamenii au treabă, domnule, nu stau să completeze hârtii. Măcar aici s-au înțeles unii cu alții, indiferent de culoarea politică

Nu am găsit pe site declarațiile de avere și interese ale primarului Alecu, însă am găsit niște rapoarte de activitate din 2012, 2013, 2014 care, evident, nu se deschid. Cele mai noi documente figurează pe site-ul ANI și sunt completate în 2016, când edilul din Bălești candida pentru funcție. Acesta este interesul pe care îl are primarul pentru alegători: să-și bată urzica de garduri! Și sănu ne spună că nu are bani să actualizeze un site, că nu-l credem.

 

Sursa Foto: Facebook

Adauga comentariu