Cui i se fâlfâie în Vrancea? Primăriile se pregătesc de 1 Decembrie: steaguri, ghirlande stradale și cocarde

Primăriile din Vrancea se pregătesc din timp pentru Ziua Națională. Mai înlocuiesc un steag, mai cumpără o cocardă tricoloră... fiecare după buget. Spre exemplu, în Comuna Gugești pare că nu a mai rămas nimic din anii trecuți. Și, ca să fie sigure că 1 Decembrie nu trece nesărbătorită, autoritățile din Gugești au încredințat direct două contracte luna aceasta, în sumă totală de peste 5.000 de lei. În ambele licitații se explică cum că este vorba despre „materiale pentru 1 Decembrie cu ocazia Zilei Naționale a României și a Anului Centenar România 2018”: 3.170 lei pentru lance drapel din lemn - 90 bucăți, și suport de stâlp din metal (pentru 1 drapel) - 50 bucăți, în timp ce 2.395 lei au fost încredințați pentru 100 steaguri „pentru exterior sau interior (din poliester de calitate superioară, finisat cu buzunar pentru a fi atașat pe lance), steag Uniunea Europeană pentru exterior sau interior - 13 bucăți, ghirlandă stradală tricoloră pentru exterior (conține 54 stegulețe de culoare - albastru, galben, roșu - 7 bucăți”.

În Comuna Tîmboiești a fost nevoie până acum doar de materiale în valoare de 4.564 lei: 80 stegulețe tip ghirlandă, nouă steaguri personalizate cu tot cu 9 bucăți lance pentru ele, 100 de alte steaguri „România”, plus 100 de catarge aluminiu de 1 metru. La Vizantea-Livezi, primăria a cumpărat de 4.150 lei: cinci bucăți Drapel România și un Drapel UE, din stofă, 50 de alte steaguri din poliester, 350 cocarde personalizate și 56 bucăți lance lemn. Și la Sihlea s-au cheltuit 1.466 lei pentru steaguri, lance, precum și ghirlande tricolore. Ziua de 1 Decembrie nu va trece neobservată nici în Panciu, unde s-au plătit 1.200 lei:

Autoritățile din Valea Sării au avut buget de criză: 800 de lei pentru steaguri obișnuite de exterior, precum și pentru un steag pentru Centenar. La Dumitrești suma a fost și mai mică - 420 lei pentru 200 de bucăți steaguri A5, în timp ce la Ciorăști au fost plătiți până acum 394,54 lei pentru steaguri de interior, lance, stativ și o stemă a țării. În Vulturu cumpărăturile s-au făcut din timp: în august s-au achiziționat 200 de cocarde tricolore, iar luna aceasta a apărut o încredințare directă pentru 500 de steaguri. Numai că explicația este ilară: în noiembrie, comuna Vulturu cumpără sute de stegulețe pentru zilele comunei, sărbătorite în august! 714,3 lei, pentru „500 de stegulețe tricolore necesare pentru desfășurarea în condiții optime a evenimentelor organizate de Primăria Comunei Vulturu, Județul Vrancea, cu ocazia manifestărilor prilejuite de organizarea evenimentului anual Zilele Comunei Vulturu,Judetul Vrancea - întâlnire cu fiii satului în data de 18 – 19 august 2018”.  

Adauga comentariu