Cu veniturile curate la vedere! ANI crede că pensia pe care o primește vicepreședintele CJ Vrancea nu este un secret de stat

Teoretic, funcționarii publici completează o singură declarație de avere pe an - asta în cazul în care între timp nu intervin schimbări remarcabile privind postul deținut sau vreo bijuterie, ceva. O copie merge la Agenția Națională de Integritate pentru verificare și publicare, o altă copie poate fi găsită la sediul sau pe site-ul instituției unde lucrează respectiva persoană. Practic, informațiile care ne sunt aruncate în spațiul virtual sunt pe principiul - publice, dar nu prea. Unii bugetari dau fix ce informații vor în cuprinsul declarațiilor de avere, iar la ceea ce consideră că nu este pentru ochiul muritorului de rând pur și simplu dau „delete”. Am mai scris de asemenea cazuri, în care pe un site al unei instituții apare o declarație publică - anonimizată, iar ulterior vine Agenția Națională de Integritate să strice secretele.

În vară, domnul general Ionel Cel-Mare, în calitate de vicepreședinte, și-a depus declarația de avere la Consiliul Județean Vrancea. Numai că ceea ce a fost încărcat pe site-ul instituției era un pic incomplet, la capitolul venituri pe anul anterior. Apărea faptul că ia o indemnizație de la CJ Vrancea, plus o pensie. Domnul Cel-Mare a condus cu mână forte Administrația Națională a Penitenciarelor până să intre în politica lui Călin Popescu Tăriceanu, drept urmare este pensionat de câțiva ani. Numai că, aparent, ceea ce le plătește ministerul cadrelor pensionate este ceva intern. Probabil pe principiul acesta vicepreședintele ALDE al CJ Vrancea a șters cuantumul pensiei de pe declarația de avere.

Nouă ni s-a părut nepotrivit că o pensie este considerat a fi ceva secret, iar ieri ANI ne-a dat dreptate.

Adauga comentariu