Cu ce se mai preocupă consilierii ALDE în CJ Vrancea. Activitatea Dorinei Săpunaru sau cum să spui povești de adormit copiii!

Poate vă întrebați ce mai fac reprezentanții ALDE în Consiliul Județean Vrancea...ei bine, nu cine știe ce având în vedere că reprezintă, în minoritate, aliații social-democraților în „parlamentul” județean. În schimb, dacă tot nu avem UDMR în CJ, nu strică aportul celor doi membri ALDE, Ionel Cel-Mare (vicepreședinte) și Dorina Săpunaru (consilier județean).


Spre deosebire de șeful său de partid, Dorina Săpunaru nu și-a anonimizat declarațiile de avere și interese (încă). În anul 2017, consilierul județean a desfășurat o activitate destul de bogată dacă te iei după numărul de rânduri înșirate în raport. Principalele sale obiective pe anul trecut au fost (evident la modul declarativ) dezvoltarea județului, comunicarea cu cetățenii, analiza proiectelor de hotărâri și transparența decizională.


În cadrul ședințelor comisiei de specialitate, la care a participat negreștit de fiecare dată, doamna de la ALDE se poate lăuda cu atribuții mai degrabă de conțopist decât de consilier județean. Cu alte cuvinte, a întocmit procese verbale, a colaborat și a luat informații, a studiat, analizat și avizat o serie de rapoarte necesare proiectelor de hotărâri, toate acestea din postura de secretar al amintitei comisii de Asistență socială.


În schimb, activitatea sa în plenul ședințelor CJ lasă un mare semn de întrebare cu privire la obiectivele pe care și le-a propus pentru anul 2017. Nu a avut nici un fel de contribuție la elaborarea vreunui proiect de hotărâre, însă a votat „în funcție de convingerile personale pentru realizarea dezvoltării județului Vrancea”, a participat și dezbătut proiectele de modificare a bugetului. Păi, nu e clar?


Dorina Săpunaru ne mai spune și că a avut destule întâlniri cu cetățenii, bineînțeles pe parcursul deplasărilor, însă nu pomenește o singură locație unde ar fi avut loc aceste „evenimente”. De altfel, consilierul județean este foarte laconic când vine vorba despre ce a discutat cu oamenii, care au fost nemulțumirile (ori mulțumirile) acestora și căror autorități au fost transmise respectivele probleme.


În urma activității de consilier a doamnei Dorina Săpunaru în 2017 ar rămâne un vid imens dacă în raport nu ar fi consemnate cu rigurozitate contribuția sa nemijlocită în diverse comisii. „Activitatea pe care am desfășurat-o a constat în participarea la toate ședințele unde am fost convocată”, scrie Dorina Săpunaru făcând referire la calitatea de membru în Colegiul Director al DGASPC și de reprezentant al CJ în Consiliul de Administrație al Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă Mihălceni.


Nu știm dacă distinsa doamnă consilier consideră că și-a atins țintele pe 2017, însă pentru acest an și-a luat cam același azimut îmbrăcat în alte cuvinte. Nu lipsesc de aici întâlnirile cu cetățenii, dezvoltarea județului, asigurarea transparenței decizionale și alte asemenea povești pe care le citeam cu toții în copilărie. Oare, o fi crezând ce spune? Întrebăm și noi...

 

Comentarii

Arkan

03.11.2018 20:34

Aceasta doamna Sapunaru, a lucrat la romtelecom, în anii trecuți?

Adauga comentariu