Cu ce iese în față directorul CUP SA... la nivel declarativ. Din cele două case deținute neîntrerupt ani de zile a vândut o garsonieră!

Gheorghe Vasilescu este unul dintre cei mai longevivi șefi din instituțiile publice vrâncene, fiind director general al CUP SA din martie 1992. Și, de când este musai să își declare public veniturile, dumnealui o face conștiincios an de an, documentele semnate și înainte Agenției Naționale de Integritate fiind aproape liniare an de an.

Puține schimbări au survenit de-a lungul timpului în declarațiile de avere asumate de directorul Vasilescu: poate doar dispariția mijlocului de locomoție, a unor proprietăți și veniturile anuale, care au crescut treptat. În 2019 însă, Gheorghe Vasilescu a înstrăinat una dintre proprietățile deținute încă din anul 2002, catalogată în tot acest timp ca o casă în județul Iași. Numai că, din declarația publicată pe site anul acesta aflăm că directorul CUP a vândut în luna mai o... garsonieră.

Dacă e să facem o comparație cu anul trecut, pe 2018 apăreau un teren agricol/intravilan de 800 metri pătrați în Vrancea (Soveja), două case - dintre care una în Iași, plus un spațiu comercial. După cum am arătat, în 2019, din declarație dispare o proprietate și aflăm că a vândut o „garsonieră” în mai anul acesta, cu 27.000 (euro, bănuim).

Directorul CUP nu are datorii, însă are bani puși de-o parte. La capitolul „active financiare”, cu greu am înțeles că în 2018 ar fi vorba despre 6 depozite bancare/echivalente, patru fonduri de investiții/ echivalente (inclusiv pensii private sau alte sisteme de acumulare) și trei conturi curente/echivalente (inclusiv card). Cu toate acestea, este posibil ca vederea să ne fi fost afectată de scrisul șters pe alocuri. Din fericire, declarația pe anul 2019 este mai lizibilă, iar la acest capitol directorul general al CUP a notat trei depozite/echivalente, cinci fonduri de investiții/echivalente (inclusiv pensii private sau alte sisteme de acumulare) și patru conturi curente/echivalente (inclusiv card). În ceea ce privește plasamentele, pe declarații apar acțiuni/părți sociale în șapte societăți comerciale, plus un împrumut de 15.000 euro acordați în nume personal. În 2019 nu este nicio modificare.

Salariul pe anul fiscal anterior a fost de 126.235 lei (venit anual încasat), în timp ce soția, angajată la aceeași societate CUP, a avut 46.785 lei. În ceea ce privește informațiile financiare declarate anul acesta, aflăm că salariul directorului general nu a crescut cine știe ce. Astfel, venitul anual încasat pe 2018 a fost la un total de 141.451 lei, sumă la care s-a adăugat 1.293 lei din comisia consultativă a ANRSC. Soția domnului director a încasat în 2018 de la CUP un total de 45.422 lei.

Adauga comentariu