Cu ce averi au încheiat anul 2017 șefii instanțelor din Vrancea și ce au declarat în 2018

După o pauză prelungită de câteva luni, funcționarii Agenției Naționale de Integritate au început să urce și documente pe site. Așa au apărut în urmă cu câteva zile o parte dintre declarațiile de avere ale șefilor de instanțe din județ. Singurul magistrat a cărui declarație de avere încă nu a fost actualizată este chiar președintele Tribunalului Vrancea, judecătorul Daniela Matache. Cu toate acestea, am aflat ce „noutăți” sunt, din declarația similară a soțului Danielei Matache, la rândul său funcționar public. Astfel, pe tot anul 2017, președintele tribunalului a avut salarii totale de 184.866 lei, câștigând aproape de trei ori mai mult față de soțul său, angajat la Inspectoratul de Stat în Construcții Vrancea. pe lângă aceste venituri, judecătorul Matache a mai încasat o indemnizație de la Școala Națională de Grefieri, 1.326 lei.

În rest, declarația nu conține modificări față de anii precedenți: două terenuri agricole, o casă și un apartament, o mașină și un credit ipotecar, scadent în 2038.

În ceea ce îl privește pe vicepreședintele Tribunalului Vrancea, declarația judecătorului Dinu Jelea conține câteva modificări doar la capitolul autoturisme: are o altă mașină - Toyota Yaris, fabricată în 2012, și a vândut anul acesta o mașină cu 3.000 de euro - cel mai probabil Citroenul care apărea anul trecut. Vicepreședintele Jelea are aceleași proprietăți care apăreau și în declarația din 2017 - un teren intravilan (donație), două apartamente (moștenire, deținute într-o cotă de 3/8 împreună cu mama sa) și o casă. Și activele financiare au rămas în mare aceleași ca în trecut.

La Judecătoria Focșani avem un singur magistrat care conduce instanța. Judecătorul Iulian Păun, vicepreședinte cu acte în regulă, dar delegat pe funcția de președinte, a avut anul trecut salarii cumulate de 131.194 lei. Anul trecut a împrumutat 90.000 de lei, care s-au adăugat la un prim împrumut, contractat în 2008. Judecătorul, originar din Piatra Neamț, are în acel județ un apartament, iar anul trecut a făcut un credit ipotecar pentru achiziționarea unui teren intravilan, tot în Neamț. Pe declarația de avere apare un Mercedes din 2009, dar și un împrumut acordate în nume personal, în sumă de 102.947 lei.

Președintele Judecătoriei Adjud nu are nicio proprietate în zonă. În declarația de avere apar într-adevăr două apartamente: unul în Onești, iar cel de-al doilea în Brașov, pentru care a încheiat o promisiune de vânzare-cumpărare chiar în acest an. Judecătorul Liliana Mirela Pușcașu a trecut în declarația de avere și trei autoturisme, cel mai nou fiind un Opel Mokka fabricat în 2014. Președintele Pușcașu are două împrumuturi contractate recent: unul în 2017, iar cel de-al doilea în 2018, în sumă totală de 80.000 de lei, nu are datorii, în schimb are bani investiți în două fonduri private de pensii: 1.600 lei, deschis în 2016, și 10.000 euro, deschis anul trecut. Pe tot anul trecut, veniturile președintelui Judecătoriei Adjud a cumulat salarii de 151.567 lei.

Până în urmă cu câteva luni, președinte la Judecătoria Panciu a fost judecătorul Daniela Cimpoeru. Din această funcție, judecătorul a cumulat anul trecut salarii în sumă de 135.700 lei. Fără proprietăți și datorii, președintele instanței din Panciu are, potrivit declarației de avere, două mașini, un cont curent (cel mai probabil cardul de salariu), o „economie personală” și două „fonduri de investiții sau echivalente, inclusiv fonduri private de pensii sau alte sisteme cu acumulare”.

 

Adauga comentariu