CSM a reușit să publice prima declarație de avere a unui magistrat vrâncean, la două luni de la completarea acesteia. Ce dezvăluie președintele Judecătoriei Focșani

O adevărată minune pe site-ul Consiliului Superior al Magistraturii, unde a apărut în sfârșit o primă declarație de avere completată anul acesta de un magistrat vrâncean cu funcție de conducere. CSM nu se grăbește, chiar dacă judecătorii și procurorii tot completează declarații an de an. Pe site-ul instituției sunt încă restanțe de declarații din 2018, în ciuda faptului că au trecut deja câteva luni bune de când magistrații au semnat astfel de documente la „zi”.

Despre Agenția Națională de Integritate nici nu povestim, încă nu au ajuns funcționarii de acolo să introducă astfel de informații din județul nostru. Una peste alta, prima declarație de avere publicată - pentru că de completat a fost completată în iunie, conform legii, aparține chiar șefului Judecătoriei Focșani. Pe declarația judecătorului Iulian Ionel Păun apar ceva modificări în ceea ce privește proprietățile, precum și legat de veniturile obținute pe întreg anul 2018.

Președintele Judecătoriei Focșani a fost repartizat aici în 2012 în urma concursului de admitere în magistratură, după ce a fost polițist la IPJ Neamț, motiv pentru care nu are proprietăți la noi în județ. Față de declarația din 2018, anul acesta la capitolul „bunuri imobile” președintele instanței a notat dobândirea altor două terenuri intravilane în județul Neamț, unul cumpărat, iar cel de-al doilea primit prin donație. Alte proprietăți imobiliare sunt terenul intravilan cumpărat prin credit ipotecar în 2017 și un apartament cumpărat în 2004.

Președintele judecătoriei circulă cu același autoturism cumpărat în anii din urmă - Mercedes fabricat în 2009, iar la capitolul „plasamente...” apare același împrumut acordat în nume personal. Nici datoriile nu sunt mai „noi” - aceleași două credite în lei și euro, unul scadent în 2020, iar altul în 2023. Veniturile președintelui Păun anul trecut au provenit doar din salariile de judecător. Cumulate, acestea au ajuns la suma de 138.894 lei, față de venitul anual încasat în 2017 - 131.194 lei.

Adauga comentariu