CSM a decis: în Vrancea este nevoie de judecători și procurori tineri!

Vin forțe proaspete în instanțele și parchetele din județ. Consiliul Superior al Magistraturii a decis zilele acestea câți dintre auditorii de justiție ai Institutului Naţional al Magistraturii, promoţia 2017 - 2018, vor fi repartizați în Vrancea, pe listă fiind Judecătoria Focșani și Judecătoria Panciu, precum și parchetele de pe lângă acestea. Și, prin hotărârea CSM, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Panciu a fost aprobat un post vacant, iar la Parchetul de pe lângă Judecătoria Focşani două.

În total, pe raza Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea sunt 9 posturi de execuție vacante, dintre care două la Panciu și patru la Focșani. În același timp, blocate pentru concursul de admitere sau alte proceduri erau în noiembrie două posturi la Panciu și un post la Focșani. 

În ceea ce privește posturile vacante de judecător propuse în vederea repartizării auditorilor de justiţie, la Judecătoria Focşani au fost votate patru, iar la Panciu unul. Potrivit ultimei „numărători”, la Judecătoria Focșani, schema prevede 29 de posturi, din acestea fiind ocupate 23. Dintre cele 6 posturi vacante, unul este de conducere, iar patru posturi sunt indisponibilizate pentru repartiția absolvenților INM.

În același timp, la Judecătoria Panciu este indisponibilizat un post pentru absolvenții INM. Însă din cele cinci posturi prevăzute în schemă, 2 sunt vacante, unul fiind cel de președinte. Un post însă este vacant de la data eliberării din funcție a judecătorului Niculina Stoiciu. Judecătorul a fost delegat pe funcție începând cu 2 noiembrie, „până la ocuparea funcției prin concurs sau examen, în condițiile legii, dau nu mai mult de 6 luni”. Numai că, într-o ședință de la aceeași dată - 1 noiembrie - plenul CSM a decis și „eliberarea din funcţie, prin pensionare a doamnei Niculina Stoiciu”. Aceasta înseamnă că prin vară, funcția va fi din nou vacantă. Singura instanță din județ care are schemă completă de personal este Judecătoria Adjud.

Adauga comentariu