Criminalul-violator Vasilică Ciobotaru s-a întors „acasă”, în penitenciar. Când a evadat mai avea de executat 8 ani din pedeapsa de 22. Va fi anchetat și condamnat din nou

Două zile și două nopți a fost căutat Vasilică Ciobotaru de oamenii legii, după ce fugise de la Aviputna Golești, unde desfășura activități lucrative împreună cu alți deținuți. Deținutul a fost scăpat din ochi de cadrele penitenciarului și a reușit să se facă nevăzut după ce a sărit un gard al unității din Golești. Azi noapte, Ciobotaru a fost dus înapoi în penitenciar. A fost prins după ce a atacat o femeie din comuna Poiana Cristei: a intrat peste bătrână în casă și, sub amenințarea cuțitului, i-a furat 180 de lei. După ce poliția a fost alertată prin 112, criminalului-violator i s-a luat urma. De la momentul apelului, a durat însă aproximativ trei ore până să fie capturat, deoarece reușise să se refugieze la o stână abandonată din satul Petreanu. 

În momentul în care a fost prins, Ciobotaru nu a opus rezistență. Polițiștii spun că nu sunt indicii că femeia lovită de Ciobotaru ar fi fost agresată sexual și se pare că acesta a urmărit doar să o tâlhărească, În 2005, anul în care a fost condamnat, Vasilică Ciobotaru violase și omorâse o altă bătrână de 73 de ani, din comuna sa natală, Boghești. Victima acestuia locuia singură și a fost găsită de fratele ei, câteva ore mai târziu.

„Deținutul Ciobotaru Vasilică a fost capturat în jurul orei 22.30, la o stână părăsită din satul Petreanu, comuna Poiana Cristei, județul Vrancea, de către echipaje din cadrul Inspectoratului de Poliție al Judeţului Vrancea şi Penitenciarului Focşani, cu sprijinul localnicilor. Menţionăm că deţinutul a părăsit punctul de lucru aflat în localitatea Goleşti, judeţul Vrancea, la data de 20.09.2019, în jurul orei 14.15. În momentul capturării, deţinutul nu a opus rezistenţă.

Mulțumim pentru sprijin Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vrancea, Inspectoratului Judeţean al Jandarmeriei Vrancea, Inspectoratului General de Aviaţie, personalului unității şi reprezentaţilor mass-media pentru suportul oferit în acţiunea de identificare şi capturare a deţinutului. Totodată, reiterăm faptul că, în legătură cu fapta săvârşită, va fi sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Focșani. De asemenea, pentru persoana condamnată se va declanşa procedura disciplinară și, în funcţie de rezultatele acesteia, se vor dispune măsurile legale. Având în vedere faptul că părăsirea punctului de lucru este asimilată evadării, menționăm că aceasta se pedepsește conform prevederilor art. 285 din Codul Penal, cu închisoare de la șase luni la trei ani”, au comunicat reprezentanții Penitenciarului Focșani. 
 

 

Ciobotaru este închis în penitenciar de când avea 24 de ani, iar pe lângă fapta de evadare, acesta va fi cercetat și pentru tâlhărirea bătrânei din Poiana Cristei.

Adauga comentariu