Cozmin Gușă a cumpărat Realitatea TV printr-un fals

Conform unui raport de expertiză, publicat de Grupul de Investigatii Politice, semnătura lui Gușă din Registrul Acționarilor este falsă. GIP susține că acest raport este ținut la sertar de DNA de mai bine de un an.

Conform sursei citate, în cazul dispariției lui Codruț Marta – fostul șef de cabinet al lui Sorin Blejnar de la ANAF – pe care DNA se preface că o anchetează din 2013, procurorii au solicitat o expertiză criminalistică cu privire la semnăturile care apar în Registrul Acționarilor firmei care deținea Realitatea TV, PSV Company SA. Cozmin Gușă a devenit patronul Realitatea TV preluând prin compania sa, Strategies Research Investments (SRI) SRL, pachetul majoritar al companiei PSV Company SA de la firma lui Sorin Ovidiu Vântu, Elbahold Limited.

Conform acestui Raport de expertiză criminalistică, cu numărul de înregistrare 273 din 14 septembrie 2017, semnătura lui Cozmin Gușă a fost falsificată: semnătura corespunzătoare cesionarului Strategies Research Investments SRL în Registrul Acționarilor SC PSV Company SA (…) nu a fost realizată de numitul Gușă Cozmin Horea”. Prin urmare, actul prin care Cozmin Gușă a preluat Realitatea TV este nul. Raportul de expertiză criminalistică poate fi găsit în format pdf pe site-ul Grupului de Investigații Politice.

Raportul de expertiză criminalistică, întocmit de Institutul Național de Expertize Criminalistice, a fost solicitat de DNA și se află la procurori de mai bine de un an.

Conform sursei citate, există două motive pentru care procurorii ascund Raportul de expertiză. Primul dintre ele este că DNA așteaptă prescrierea infracțiunii de fals dovedită de acest raport. Cel de-al doilea motiv este că existența unui dosar penal nefinalizat blochează orice acțiune civilă în care s-ar putea demonstra că preluarea pachetului de acțiuni, adică vânzarea Realitatea TV este nulă.

Mugur Ciuvică, președintele GIP, concluzionează că „comportamentul DNA este de înțeles: finalizarea acestui dosar ar putea duce la pierderea principalului canal de propagandă al DNA și al SRI – Realitatea TV – în care au investit ani de zile”.

Adauga comentariu