Construcția dorită de Duță junior lângă fostul Tribunal, pusă pe pauză. Proiectul a fost amânat

Ultimul proiect aflat pe ordinea de zi a ședinței extraordinare din CL Focșani a fost amânat până la noi ordine. Aceasta înseamnă că, momentan, nu se va săpa fundația imobilului pe care Ionuț Cristian Duță vrea să îl construiască în apropierea fostului Palat de Justiție. În urmă cu câteva momente, s-a decis că, pentru liniștea tuturor, se va cere reanalizarea proiectului de către comisia tehnică de avizare.

Consilierul local liberal Nicu Tănase a inițiat discuțiile, arătând că ar mai fi nevoie de câteva lămuriri. De aici s-a ajuns la concluzia că proiectul ar trebui amânat. Nimeni nu a fost neapărat împotrivă, ba chiar și viceprimarul social democrat Ionuț Mersoiu a subliniat că vorbește în numele colegilor săi și propune „să amânăm acest proiect până îl bagam din nou în comisia tehnică de avizare”. 

Noi, consilierii PNL, respectăm dreptul de proprietate și încurajăm investițiile și investitorii. Numai că avem câteva întrebări. Ar fi fost oportun, mai ales că se va construi pe un spațiu verde, lângă tribunal - o clădire foarte veche, monument istoric. Ar fi fost bine să vorbiți cu proprietarul... să îi oferiți chiar un schimb de teren. Acest spațiu verde e deficitar în Focșani, era foarte important...”, au fost câteva dintre susținerile liderului de grup al PNL, Nicu Tănase.  

Primarul însă a ținut să atragă atenția că au fost urmați pașii ceruți de lege, iar terenul aflat pe Cuza Vodă 10 este proprietate privată. Mai mult decât atât, proiectul trebuia să treacă prin CL pentru că tot procesul de informare și consultare a fost finalizat. „Stimați cetățeni. Acel teren e proprietate privată, nu face parte din categoria de spații verzi de utilitate publică. Dacă era în domeniu public era altă discuție. În PUG-ul din 2000 funcțiunea e de curți construcții. Toată tevatura din mass-media o pun pe seama faptului că suntem în campanie electorală. Putem solicita un punct de vedere de la comisia tehnică. Eu mi-am făcut datoria să propun pe ordinea de zi acest proiect”, a explicat Cristi Valentin Misăilă. 

Adauga comentariu