Constantin Guguianu știe să se descurce. Nu se spetește cu munca în consiliul județean dar are indemnizații grase provenite din „mai multe comitete și comiții”. Asta ca să nu mai pomenim de pensia primită de la MAPN și de banii din afaceri!

Constantin Guguianu este consilier județean din partea PSD din vremuri imemoriale. În tot acest timp ne-a spus că a lucrat în folosul cetățenilor județului Vrancea, lucru pe care oamenii l-au observat cu siguranță. În ultimul său raport de activitate întocmit pentru munca desfășurată în anul 2017, consilierul a reluat cu hărnicie tematicile așternute în documentul de anul trecut, adică s-a plagiat pe sine însuși, cele de rapoarte semănând între ele în proporție de 80%. Ce să-i faci dacă omului îi place să se repete, banii oricum îi încasează cu regularitate de ceasornic, că doar vin de la buget.
Obiectivele asumate și domeniile de interes reprezintă primul punct din cele zece cât are raportul de activitate și este aidoma cu cel din 2016.

Constantin Guguianu trăiește cu spaima în suflet că nu-și poate duce la îndeplinire mandatul primit de la cetățeni. Cu acest prilej îi transmitem să doarmă liniștit pentru că, așa cum recunoaște și el atunci când se bărbierește, nu oamenii i-au așezat dosul pe scaunul din CJ ci președintele tuturor vrâncenilor! Mai departe, obiectivele înșirate în cele două documente au rămas aceleași: legalitate, obiectivitate, transparență decizională, eficiență în administrația publică și consultarea cetățenilor. Din acest punct de vedere, îl sfătuim pe Constantin Guguianu să se întoarcă pe partea cealaltă întrucut cele pomenite mai sus sunt deziderate pe care nu le va atinge niciodată!


În cadrul ședințelor comisiilor de specialitate consilierul a dezbătut și analizat rapoartele Comisiei de urbanism (din care face parte) și a participat, ca și în 2016, la absolut toate ședințele consiliului județean unde, transfigurat de importanța acestora, nu a inițiat nici un proiect de hotărâre. De altminteri, în raportul pe 2017, Constantin Guguianu a trecut de două ori „contribuția la elaborarea bugetului”, așa, ca să fie sigur. În ceea ce privește punctul șase – audiențe și întâlniri cu cetățenii – este copiat aproape cuvânt cu cuvânt din raportul realizat în 2016. Și noi chiar trebuie să credem că s-a întâlnit cu localnicii din Sihlea, Andreiașu de Jod, Broșteni etc? Puțin probabil să se fi dus și la ședințele consiliilor locale, așa cum ne povestește ca în 1001 de nopți.


Punctul forte al raportului întocmit,ca să nu spunem copiat, de consilierul PSD este activitatea sa din ATOP, instituție al cărei președinte este din martie. La acest capitol ține să amintească faptul că s-au desfășurat zece ședințe, înșirând punctual subiectele dezbătute în fiecare lună. De exemplu, în martie s-a discutat planurile de activitate ale celor gtrei inspectorate, poliție, pompieri jandarmi dar și planul „strategic” al poliției locale. În aprilie subiectul de dezbatere a fost asigurarea ordinii de Paște, luna mai a aparținut raportului IJJ și prevenției făcute de ISU în caz de cutremur, în iunie „s-a dezbătut analiza de asigurare a ordinii publice cu ocazia acțiunilor de protest (hopa! să fi mirosit ceva dom Guguianu?), competițiilor sportive etc de IJ de Jandarmi și așa mai departe.


În ceea ce privește perfecționarea pregătirii în domeniul administrației publice, Constantin Guguianu ne spune că a intrat „în contact” cu aceasta dar nu amintește nimic de cum a ieșit! În final raportul se încheie identic cu cel din 2016, amintind că deplasările în teren și audiențele sunt o prioritate în mandatul său, adăugând în plus că va participa la evenimente și că se va implica „cu toată responsabilitatea” în activitatea ATOP (Autoritatea Teritorială de Ordine Publică).


Averea consilierului PSD constă în două terenuri agricole și unul forestier în comuna Cotești, un teren intravilan și o casă pe raza localității Odobești. Constantin Guguianu a mai obținut 20.000 de euro din vânzarea unei case și a împrumutat 400.000 de lei societății CXV AUTOPLUS, firmă deținută împreună cu soția sa. Constantin Guguianu are și un credti frumușel în valoare de 184.196 lei, scadent în 2028. Veniturile sale din 2017 au constat în 50.000 de lei obținuți din societatea proprie, 43.680 de lei – pensia de fost angajat în MapN, 33.607 lei – indemnizația de consilier județean și încă 3.951 lei de la Administrația Piețelor Focșani, acolo unde este membru în consiliul de administrație.

 

Sursa foto: Facebook

 

Adauga comentariu