Consilierul PSD Vasile Melinte „o trage” pe literatură. Activitatea sa pe anul 2017 poate fi introdusă, fără probleme, într-o crestomație de literatură științifico-fantastică!

„În calitate de consilier județean din partea Partidului Social Democrat în cadrul Consiliului Județean Vrancea, în anul 2017 am fost în serviciul colectivității locale, respectând Constituția și Regulamentul de Organizare și Funcționare al Consiliului Județean Vrancea”, așa își începe raportul de activitate alesul PSD, Vasile Melinte, raport care este cel puțin ciudat având în vedere faptul că social democratul a structurat documentul pe eșafodajul prezențelor sale în ședințele  Autorității Teritoriale de Ordine Publică.


Membru al Comisiei juridice, Vasile Melinte ne spune că a fost prezent la dicuțiile privind proiectele de hotărâre, semnate ulterior, fără probleme, de toți colegii, preocupați pe parcursul anului 2017 de întocmirea rapoartelor de activitate și de elaborarea unor proiecte de hotărâre. Lucru de mirare, având în vedere că toate proiectele din CJ sunt inițiate, așa cum se știe, de președintele Cj, Marian Oprișan. Vasile Melinte mai trece în raport și faptul că activitatea sa din consiliu s-a concretizat în luări de cuvânt și în exprimarea votului, obligatoriu în plutonul PSD.


În eseul său intitulat pompos „raport de activitate”, Vasile Melinte amintește faptul că a fost desemnat președinte al AGA  la Administrația Piețelor Focșani unde „a dezbătut și aprobat regulamentul de organizare și proiectul de buget pe următorul an. Mai departe, consilierul PSD a fost ocupat cu prezența la simpozioane, spectacole și tot felul de întâlniri cu locuitorii ( nu ne spune care) și cu redactarea declarațiilor de avere și interese. Cam atât despre activitatea desfășurată în CJ pe parcursul anului 2017. Concluzionăm, dacă mai era cazul, că nu și-a adus aportul la inițierea nici unui proiect de hotărâre, „meseria” de consilier județean fiind un pic cam prea mare pentru o responsabilitate așa mică.


Revenind la punctul forte al raportului – activitatea din ATOP, haideți să le luăm pe rând, așa cum a punctat politicianul. În luna martie a participat la discuții privind obiectivele poliției locale pe anul în curs. La ședința din aprilie „s-a dezbătut” asigurarea ordinii publice în perioada sărbătorilor de Paște, Florii și Înviere și „s-a analizat” (ce ne mai plac termenii ăștia!) situația operativă a ISU.


În cadrul ședinței din mai 2017, Vasile Melinte a fost „informat” cu privire la modul de organizare al Inspectoratului de Jandarmi Vrancea. Luna iunie a fost dedicată unei alte „analize” a IJJ dar și unui eveniment „fără precedent”: „domnul Guguianu Constantin (președinte ATOP) împreună cu domnul Buzărnescu Ștefan și cu reprezentanți ai IPJ s-au deplasat pe DN2 E85 Focșani –limită județ Buzău pentru a identifica riscurile rutiere și măsurile ce necesită a fi luate pentru remedierea acestora”. Bun, dar unde este aportului stimabilului amic Vasile Melinte în toată această acțiune de anvergură? O fi rămas în mașină pe locul din spate!


În august „s-a analizat” exercițiul național de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă și activitatea jandarmilor pe parcursul evenimentelor desfășurate cu ocazia Centenarului. În septembrie s-a discutat despre activitatea IPJ, IJJ și a Poliției Locale Focșani. În octombrie toată lumea a fost informată de rezultatele unui exercițiu efectuat de IJJ iar în noiembrie „s-a dezbătut” rezultatele programelor de prevenire a criminalității derulate de IPJ. În sfârșit, la ședința din decembrie 2017 s-a pus la cale activitatea IPJ și a IJJ pe perioada sezonului rece.


Cam acesta este în linii mari eseul consilierului județean Vasile Melinte, eseu care cuprinde, în termeni încâlciți, de lemn, chintesența activității sale pe parcursul anului trecut.

 

Adauga comentariu