Consilierul PSD Dan Mocanu se strecoară pâș-pâș printre boscheții politicii vrâncene. Activitatea sa prodigioasă din CJ poate fi scrisă cu ușurință pe vârful unui bob de orez!

Simpaticul director al ANIF, Dan Mocanu, și-a depus raportul de activitate pe anul 2017, nu în calitate de șef, ci de consilier județean. E bine și așa, întrucât raportul pe 2016 lipsește din arhivă, probabil din vina vreunui angajat  IT. Cu toții știm, ori dacă nu, putem bănui, că gestionarea Filialei Buzău-Moldova Sud nu este tocmai o treabă ușoară. Poate și din această cauză raportul stimatului director al ANIF arată precum notițele luate pe fugă în anii de liceu.


Să le luăm pe rând. La capitolul „obiective”, Dan Mocanu ne spune că toată activitatea sa din 2017 s-a desfășurat sub drapelul legislației în vigoare, consilierul țintind cu ochi de vultur, sub sprâncenele încruntate războinic, spre proteguirea integrității patrimoniului Vrancei, monitorizând acerb „gestionarea corespunzătoare a fondurilor publice”, totul întru sprijinirea comunităților locale. Deciziile luate, mai adaugă Dan Mocanu, „au fost în spiritul responsabilității, transparenței decizionale și a orientării (sperăm că în ideea familiei tradiționale) către cetățean.


Numărul doi: ședințe ale comisiilor de specialitate. Consilierul social-democrat a analizat și dezbătut, ca secretar al Comisiei Prognoze, toate proiectele de hotărâre, solicitând informații suplimentare atunci când situația a cerut-o. În ceea ce privește contribuția adusă la proiectele de hotărâre din CJ (punctul patru), Dan Mocanu nu a inițiat nimic (pentru că nu era ce), însă a sprijinit destoinic propunerile președintelui CJ, Marian Oprișan. Cam același lucru s-a întâmplat și la punctul cinci, contribuția la elaborarea bugetului, unde n-a avut nimic de obiectat.


La capitolul șase (audiențe și întâlniri cu cetățenii), consilierul PSD zice că a avut destule întrevederi pe teren, prilej de a pleca urechea la nevoile comunităților și de a transmite doleanțele oamenilor, hăt, departe, tocmai în sferele înalte ale factorilor de decizie, care este numai unul! (sic!). Pe lângă această extrem de bogată activitate în consiliul județean, dan Mocanu a avut timp să fie prezent și la acțiunile socio-culturale ale județului, mă rog, la cele organizate de CJ, lucru reliefat la punctul șapte.


Trecem peste opt (neimportant) și ajungem la nouă, respectiv perfecționarea în domeniul administrației publice, care... nu este! În schimb aflăm că activitatea consilierului s-a sprijinit pe trei lucruri: Constituția, Regulamentul CJ și...și...și dispozițiile președintelui Marian Oprișan, singurul președinte recunoscut de PSD Vrancea!


La punctul zece, ultimul pe listă, sunt trecute obiectivele și prioritățile consilierului județean pentru următoarea perioadă a mandatului: modernizarea infrastructurii, educația și asistența socială. La acestea am mai adăuga și noi alte trei, ca o sugestie de prietenie și bună credință: să stea în continuare liniștit în bancă, să nu vorbească neîntrebat în ședințele CJ și, mai ales, să nu inițieze nici un fel de proiecte, altele decât cele ale președintelui consiliului județean!

 

Adauga comentariu