Consilierul județean Elena Stoica nu ne-a lămurit! Face politică așa cum face afaceri sau invers?

De ceva vreme, Elena Stoica, binecunoscută în mediul de afaceri din Vrancea, și-a mai îndeplinit un vis: acela de a deveni politician. Desigur, nu de avengură, întrucât a fi consilier județean din partea PSD nu este chiar o realizare, știut fiind faptul că un singur om își permite să aibă păreri în Partidul Social Democrat din Vrancea. Restul execută. Pe de altă parte, credem că prezența Elenei Stoica în CJ este un capriciu, un fel de „na, am făcut-o și pe asta!”.


Obiectivul principal al Elenei Stoica la data completării raportului de activitate pe anul trecut, respectiv 20 aprilie 2018, era ducerea la îndeplinire (a se citi la capăt) a mandatului pe care i l-au dat cetățenii. Nimic curios, foarte mulți consilieri nutresc aceeași năzuință de a finaliza mandatul, de parcă acest lucru ar necesita cine știe ce risc incalculabil. Oricum, ținem să amintim atât distinsei doamne Elene Stoica, cât și celorlalți consilieri județeani de care lumea nu a auzit, că nu cetățenii i-au proptit în consiliul județean.


Pe parcursul anului 2017, consilierul social democrat a urmărit și alte obiective, însă nu știm dacă le-a prins până la urmă. Ceea ce putem spune în cunoștință de cauză este că Elena Stoica stă cumințică acolo, pe scaun, la toate ședințele de CJ și votează de fiecare dată în concordanță cu propria conștiință, care se întâmplă să fie pe același tronson de drum (recent reabilitat) cu cea a președintelui PSD din Vrancea.


Din aceată poziție, de observator tăcut și disciplinat, Elene Stoica ne informează oficial că și-a exprimat punctele de vedere în ședințele pe comisii, iar în cele de plen „și-a exprimat votul după studierea și analiza documentelor ce urmau  a fi supuse dezbaterii”. În ceea ce privește contribuția la proiectele de hotărâre, aceasta, ca și în cazul celorlalți consilieri PSD, nu există, fiind mascată destul de sintagme ieftine cum ar fi: „am susținut proiectele de hotărâre care erau oportune pentru cetățenii județului”.


Să ne fie iertată îndrăzneala, doamnă consilier județean, dar care erau cele „neoportune”? Probabil cele inițiate de colegii liberali, pentru că nu vă credem în stare (pe dumneavoastră și toți consilierii PSD), acum și în veacul vecilor, să contestați prin vot un proiect semnat „inițiator – președintele CJ Vrancea, Marian Oprișan”. Nu-i așa?


Preocuparea pentru cetățenii județului Vrancea nu este omisă din raportul Elenei Stoica. Chiar de la început ne-a atras atenția programul de audiențe foarte încărcat ce, prin orar, devine un al doilea loc de muncă: de luni până vineri, între orele 9,00 și 12.00. În acest spirit, consilierul ne spune că a avut numeroase întâlniri cu cetățenii simpli dar și cu oamenii de afaceri, a căroro probleme au deșărtate la urechea veșnic trează a președintelui consiliului județean. Așa o fi fost, însă noi nu am remarcat schimbări semnificaive în bine.


Potrivit năzuințelor din finalul raportului de activitate, în acest an, doamna Elene Stoica s-a  implicat activ și pe toate liniile în dezvoltarea județului, ceea ce iar nu se vede. Bine că și-a propus noi întâlniri cu cetățenii „pentru a reține problemele pe care aceștia le ridică”. Stimată doamnă consilier, vă spunem foarte clar, unii dintre ei nu mai ridică de mult nici o problemă. Parol!

 

Adauga comentariu