Consilierul județean Ciprian Epure a descoperit că business-ul și antreprenoriatul nu fac casă bună cu administrația județeană. Mai bine mai târziu decât niciodată!

În 2017, consilierul județean Ciprian Alexandru Epure și-a concentrat activitatea în jurul obiectivelor pe linie de tineret, dezvoltării patrimoniului turistic al județului, accesării fondurilor europene și dezvoltarea domeniului antreprenorial. Pe parcursul anului trecut, liberalul a lipsit de la o singură ședință ordinară, participând, în schimb, la toate cele 24 de ședințe ale Comisiei de urbanism, din care face parte.


În raportul său de activitate, Ciprian Epure ne aduce la cunoștință că a făcut și ceva teren, vizitând în extra sezon colegiile naționale „Unirea” și „Al.I.Cuza”, Căminul de bătrâni, Centrul de la Măicănești, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Vrancea etc, locuri de unde a și venit, fără să ne comunice ce a găsit pe acolo. În schimb, liberalul zice că a depus mai multe proiecte de hotărâre, asumate în mod firesc de întreg grupul PNL din CJ Vrancea. Cele cinci proiecte au vizat organizarea unui eveniment intitulat „Zilele comunelor vrâncene. Turism, agroturism și tradiții”, schimbarea denumirii unui stadion, accesul liber la toate informațiile publice legate de CJ Vrancea, o mai bună relaționare între ONG-uri și instituțiile publice și înființarea unui Centru pentru copii și tineret.


Pe lângă proiectele de hotărâre, Ciprian Epure a stat în spatele a trei amendamente supuse votului din plenul consiliului județean. Primul se referă la alocarea unei sume de 100.000 lei (21.642 euro) pentru activități nonprofit de interes județean, pe segmentul de tineret. Al doilea amendament a prevăzut retragerea din diverse capitole bugetare a câte 2.500 de lei și transmiterea unei sume de 39.000 de lei fiecărei instituții de învățământ care nu are grupuri sanitare în interiorul școlii. În sfârșit, cel de al treilea amendament a propus transferul investiției pentru noul sediu al Centrului Cultural Vrancea către amenajarea Centrului de Tineret.


Consilierul liberal a mai propus consiliului județean realizarea unui proiect gen „capsula timpului” cu ocazia manifestărilor dedicate centenarului primului Război Mondial și accesarea de fonduri europene în vederea realizării unor „incubatoare” de afaceri. Spre finalul raportului de activitate pe anul 2017, Ciprian Epure ne spune că „ pentru anul 2018 (...) mă voi axa și în zona de business/antreprenoriat deoarece am observat că, la nivel de implicare a administrației județene, ne situăm departe de ceea ce este necesar”, propunându-și să găsească o soluție pentru dezvoltarea zonei de agrement din Cheile Tișiței.


În ceea ce privește starea materială a consilierului județean, aceasta a rămas cam în aceiași parametri cu 2016. Ciprian Epure a păstrat terenul intravilan din Cîmpineanca și apartamentul din Focșani. Datoriile au crescut de la 118.000 lei (2016) la 274.562 lei (2017) iar veniturile totale pe parcursul anului 2017 au fost de 100.000 lei: 35.284 lei – salariu de director la EUROCONTINENTAL SA, 7.308 lei – salariu de economist la SC ITA SA, 3.037 lei – salariul de broker la SC ESTINVEST SA și 9.655 lei – indemnizația de consilier local.

 

Adauga comentariu