Consilierul județean Aura Eșanu face ce știe mai bine: nimic! Rapoartele sale de activitate din 2016 și 2017 seamănă ca două picături de apă! Ori ne minte, ori ne minte!

Lăcrămioara Aura Eșanu se află la cel de al doilea mandat de consilier județean din partea Partidului Social Democrat, practic de șase ani face act de prezență în plenul CJ Vrancea. Spunem „face act de prezență” întrucât oricine își aruncă ochii pe rapoartele de activitate din anii precedenți nu poate să nu observe similitudinea, până la identic, dintre documente. Practic, consilierul județean are câte un raport de activitate pentru fiecare mandat, multiplicându-l în câte patru exemplare ca să-i ajungă întreaga legislatură.


În raportul făcut pe anul 2017, așa zisa activitate a Aurei Eșanu, consilier plătit din bani publici (pentru că nu am auzit să se fi privatizat instituția, deși așa pare) se rezumă la transcrierea mecanică a unor propoziții din documentul completat anul trecut. Ca și în 2016, Aura Eșanu își asumă programul PSD (cum altfel?) înșirând, ca mărgelele pe sfoară, obiective sforăitoare, golite de orice semnificație: „transparența decizională, eficiența, consultarea cetățenilor, imparțialitate în luarea deciziilor administrative”.


La punctul 2 din raport - ședințe ale comisiilor de specialitate, consilierul PSD se plagiază fără jenă pe ea însăși, copiind cu exactitate de xerox balivernele din raportul întocmit în 2016: participarea la dezbateri, analiza proiectelor de hotărâre, propuneri de rezolvare etc, toate luate cuvânt cu cuvânt din documentul căznit anul trecut. Chiar și alte presupuse activități desfășurate anul trecut, cum ar fi participarea la unele evenimente organizate de Biblioteca Județeană sau vizitarea unor centre pentru copiii instituționalizați sunt „teleportate” în 2017, fără nici un fel de problemă de conștiință. Ca și în 2016, Aura Eșanu ne spune că a avut numeroase întîlniri cu cetățenii, atât în grup cât și individual, în funcție de dispoziție, explicându-le cum stă treaba cu creșterea nivelului de trai.


Consilierul PSD ne mai asigură că a participat la toate ședințele, fie ordinare, fie extraordinare, unde a susținut proiectele inițiate de președintele Marian Oprișan, lucru pe care l-a executat întocmai și în 2016. La capitolul referitor la audiențe și întâlniri cu cetățenii, Aura Eșanu confecționează fraze nepieritoare din cel mai pur stejar, patentate în anii precedenți, în care ne transmite că prioritatea zero sunt cetățenii: „cetățenii sunt prioritari pentru mine și colegii mei motiv pentru care mi-am respectat programul de audiențe și am organizat dezbateri și întâlniri cu aceștia în localitățile județului (...), m-am întâlnit cu autoritățile locale și am dezbătut împreună problemele existente”. Nu ne spune nici când, nici cu cine anume și, mai ales, nimic CONCRET în legătură cu ce a discutat. De ce? Pentru că n-a făcut-o!


În schimb, o, da, am văzut-o pe doamna consilier la toate „zilele”, la simpozioane și chiar la câteva festivaluri, niciodată singură, mereu în grup și de nevoie. În finalul raportului, Aura Eșanu nu ne spune nimic nou față de 2016, ceva de genul că va contribui mai activ la luarea deciziilor prin propuneri „viabile” în slujba cetățeanului. Tot cetățeanul săracul...Dar ce-o fi zicând cetățeanul, stimată doamnă, când va afla că tot copiați rapoartele astea de activitate fără nici un fel mustrare de cuget? Ce-o fi zicând cetățeanul care vă plătește să nu faceți nimic? Pentru că, stimată doamnă, singura informație nouă din raportul acesta, față de cel din 2016, este de fapt o cifră - „2017”, cifră pe care ați strecurat-o parșiv la punctul 3 „sedate de plen ale consiliului”. Sedate sau nu, adevărul e că în loc să vă pierdeți vremea jucându-vă de-a politica, mințindu-vă pe dumneavoastră și mai ales pe noi, ar fi bine să vă concentrați asupra meseriei sau asupra unei simple oale cu sarmale. Ar fi mai bine pentru toată lumea!

 

Adauga comentariu