Consilierii PNL cer demisia directorului ENET! Primarul: „Este membru PNL domnul Merchea, vă deziceți de el?”

În urmă cu câteva momente, în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Local Focșani, grupul PNL a anunțat că solicită în mod public demiterea directorului ENET, dar și a consiliului de administrație a societății de termoficare din municipiu. Discuțiile au pornit la penultimul proiect din cele șase aflate pe ordinea de zi, care viza trecerea unui bun ce aparține domeniului public al municipiului Focșani în domeniul privat, respectiv o rețea termică pe strada Longinescu. „ENET este pentru Focșani o gaură neagră. Avem un milion de euro pentru mentenanță, dar nu se explică pentru ce sunt acești bani. Cerem să faceți demersuri să demitem consiliul de admininistrație și pe directorul ENET. Dacă mergem în oraș, sunt oameni înghețați, fără apă și căldură. Cine despăgubește acești oameni care au suferit?”, a intervenit consilierul liberal Nicu Tănase.

Vizavi de demiterea lui Manole Merchea, primarul Cristi Valentin Misăilă a atras atenția că directorul ENET este chiar coleg cu consilierii liberali. „Domnul Manole Merchea este membru PNL. Este membru PNL domnul Merchea, vă deziceți de el?”. Însă, față de avariile apărute la ENET, Misăilă a recunoscut că lucrurile nu stau tocmai bine, însă viitorul va fi unul roz. „Într-adevăr, au fost probleme, ne cerem scuze. Au apărut când a fost reluată procedura de furnizare a agentului termic. A fost introdusă presiune pe conductele foarte vechi și au cedat. Primăria Municipiului Focșani are semnat contractul de fințare de 16 milioane de euro, prin care ENET-ul va fi modernizat. Contractul este în derulare”, a asigurat primarul.

La acest proiect, consilierii liberali s-au abținut, ca și la următorul, care era similar. Nici la proiectul privind adoptarea unor măsuri în vederea reluării procedurii de selecție pentru un membru în consiliul de administrație la Societatea ENET consilierii PNL nu trecuseră cu vederea „realizăriile” societății de termoficare, astfel încât toți cei cinci liberali prezenți la extraordinară au votat împotrivă. 

Sursă Foto: Atlas TV

Adauga comentariu