Consilierii liberali pregătesc din nou debarcarea lui Marian Oprișan din funcția de președinte al Consiliului Județean Vrancea!

În urmă cu mai bine de un an, pe 15 februarie 2018, consilierii județenii din opoziție au inițiat un proiect de hotărâre pin care cereau demiterea lui Marian Oprișan din funcția de președinte al administrației județene. Printre altele, liberalii își fundamentaseră demersul pe absențele liderului PSD de la ședințele CJ și împărțirea discreționară a banilor publici. Mai trebuie spus că în acel moment relațiile dintre Oprișan și Dragnea nu erau foarte bune, liderul din Vrancea anunțând că îl sprijină pe premierul Mihai Tudose.


Iată că după alegerile din 26 mai și rezultatul dezastruos al acestora pentru PSD, consilierii liberali iau din nou în calcul îndepărtarea președintelui CJ de la cârma instituției. Liberalii consideră că un nou demers legal pentru revocarea lui Oprișan este mai mult decât justificată în condițiile pierderii alegerilor în Vrancea.


„Votul exprimat duminică a delegitimat, cumva, PSD-ul chiar și în județul Vrancea, pentru că Marian Oprișan și alți politicieni pesediști întotdeauna arătau că au fost legitimați printr-un vot masiv în 2016. Acum, acest așa-zis sprijin din partea populației nu mai stă în picioare (...).

Modul cum CJ direcționează banii și proiectele în Vrancea ne duce în continuare într-un sens greșit care va continua să afecteze viețile vrâncenilor. Noi trebuie să dăm un semnal oamenilor , să le arătăm cum stau de fapt lucrurile. Ar fi mai mult decât necesară o schimbare de conducere la consilul județean.”, a declarat consilierul județean PNL, Liviu Bostan.


Liberalii vrânceni consideră că promisiunile lui Marian Oprișan privind construcția unui aeroport, a unui parc industrial și a unui spital în Focșani nu au acoperire reală întrucât până acum nu s-a făcut nimic concret în acest sens. Din acest motiv, consilierii spun că vor mai aștepta cîteva luni să vadă dacă președintele administrației județene se apucă de gtreabă sau nu.


„Îi mai dăm iun termen de grație de două – trei luni să-și asume ceea ce a promis și să treacă la treabă. Nu poți să arunci teme ca aeroport, parc industrial, autostradă, spital și să nu faci, în acest sens, decât două-trei adrese la ministere, până acum. Este inadmisibil și, dacă nu se apucă de treabă, vom cere din nou eliberarea sa din funcție”, a spus consilierul liberal Cristi Irimia.

Este puțin probabil, însă, ca inițiativa liberalilor să aibă sorți de izbândă în condițiile în care PSD are majoritate lejeră în consiliul județean. Chiar și așa, opoziția crede că oamenii trebuie să cunoască exect ce se întâmplă în administrația condusă de liderul Partidului Social Democrat din Vrancea.

 

 

Adauga comentariu