CONDAMNAȚI după ce au tâlhărit o persoană cu handicap locomotor. Miza a fost suma de 170 de lei!

Doi focșăneni au fost condamnați ieri pentru o tâlhărie comisă în august anul trecut, când au atacat o persoană cu handicap locomotor și i-au furat 170 de lei. Partea vătămată are 56 de ani și își căutase refugiul în Adăpostul de noapte „Bahne”, din municipiul Focșani. De altfel, și cei doi inculpați tot prin zona Bahne își făceau veacul, unul dintre aceștia fiind evacuat în aceeași perioadă din blocul G2. Acesta din urmă s-a și făcut nevăzut după faptă, pe numele său fiind emis mandat de arestare în lipsă. În ciuda probelor, nici unul dintre inculpați nu și-a recunoscut fapta.

Condamnă pe Cîlțea Vasile-Florin pentru tâlhărie, la o pedeapsă de 2 ani închisoare. Menţine stare de arest a inculpatului. … deduce din pedeapsa de executat, durata reținerii şi arestării preventive. Condamnă pe inculpatul Gabor Vasile-Alin, cu adresa aleasă pentru comunicarea actelor de procedură în prezent aflat în Penitenciarul Focşani pentru tâlhărie, la pedeapsa de 1 an şi 4 luni închisoare. … dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere a inculpatului şi stabileşte un termen de supraveghere de 2 ani. ... pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Focşani, judetul Vrancea, pe o perioadă de 80 de zile lucrătoare. ...dispune prelevarea de probe biologice în vederea introducerii profilului genetic în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare de la inculpaţi. ...probele biologice vor fi utilizate pentru obţinerea şi stocarea în SNDGJ a profilului genetic. Obligă inculpații să plătească părții vătămate suma de 170 lei reprezentând despăgubiri”, se arată în soluția Judecătoriei Focșani, care poate fi atacată cu apel.

Fapta a avut loc pe 25 august, când a și fost anunțată poliția. Atunci se comunica că „persoane necunoscute, profitând de imposibilitatea victimei de a se apăra, l-au imobilizat și i-au sustras din buzunar suma de 170 de lei, în cauză fiind întocmit doar penal pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie”.

Adauga comentariu