Condamnat după ce a lovit și tâlhărit o octogenară, a trecut la nivelul superior: a atacat un angajat al Penitenciarului Focșani

Un ieșean a fost trimis în judecată la noi în județ după un conflict pe care l-a avut chiar în penitenciar. Deși destul de tânăr, la 28 de ani ieșeanul are în spate o serie de condamnări la închisoare cu executare, ultima fiind o pedeapsă aplicată în urmă cu doi ani, pentru tâlhărie asupra unei femei de 81 de ani. Acum, Florin Polojan este acuzat de procurorii focșăneni de ultraj.

Anchetatorii au reținut că în luna martie 2018, pe când era în tranzit la Penitenciarul Focșani, l-ar fi lovit cu piciorul și cu pumnul pe unul dintre lucrătorii ANP, care se ocupa de serviciul de pază și escortare. Polojan s-a apărat prin aceea că el a fost cel agresat, în urma unui conflict spontan. Din cercetări a reieșit că în ziua respectivă inculpatul a intervenit pentru a-i impiedica pe gardieni să îl imobilizeze pe un alt deținut, iar de aici ar fi escaladat totul. Deși inculpatul nu a avut de-a face prea mult cu Penitenciarul Focșani până la acest incident, după această trimitere în judecată vizita sa la noi în județ se va prelungi cu siguranță.

Polojan avea 26 de ani înaintea sărbătorilor de iarnă din 2016, când a lovit o femeie de 81 de ani din Huși și i-a smuls sacoșa, în care aceasta avea câte ceva de mâncare și portofelul. Cu câteva zile înainte, acesta ar fi comis o faptă similară: prin acte de violență și amenințare, i-a luat unui bărbat de 38 de ani un telefon mobil și 400 lei. Tânărul a fost condamnat definitiv în mai 2017, fiind chiar de la acea dată recidivist: 2 ani, 8 luni și 328 zile de închisoare, în regim de detenție. După un an, Polojan a dorit însă să fie liber, făcând în acest sens o cerere la Judecătoria Iași, respinsă definitiv în iunie 2018.

Adauga comentariu