Comuna Milcovul va avea stradă nouă! Cei 500 de metri vor fi reabilitați cu peste o sută de mii de euro, bani europeni!

Aho, aho! Primarul comunei Milcovul, social-democratul Mihai Neață se pune pe accesat fonduri europene, ca să nu zică lumea că așteaptă alegerile din 2020 cu mâinile în buzunare. Până la construirea unei aiutostrăzi care să facă legătura dintre comuna Milcovul și restul localităților din provincia europeană, edilul Neață s-a gândit să treacă la fapte prin consolidarea infrastructurii din ograda proprie.


„Comuna Milcovul, județul Vrancea beneficiar de finanțare europeană nerambursabilă, prin PNDR 2014-2020, submăsura 19.2 pentru proiectul “Modernizare strada Școlii, comuna Milcovul, judetul Vrancea”, scrie pe undeva într-un caiet de sarcini. Întreaga investiție bate la 593.393 de lei cu TVA, asta dacă nu mai scade moneda națională, cam 124.612 euro, și trebuie finalizată la anul pe vremea asta.


În sine, strada Școlii are o lungime de aproximativ jumătate de kilometru -  544 metri, însă lucrările vor cuprinde și alte obiective. Din cei peste o sută de mii de euro se vor construi 120 de metri de trotuare, șanțuri betonate pentru colectarea și evacuarea apei pe o lungime de 838 de metri, se vor planta 28 de podețe tubulare iar drumurile laterale care se intersectează cu strada Școlii vor fi asfaltate pe o lungime de 20 de metri.


Și nu e tot, dragi milcoveni! Potrivit caietului de sarcini, pe noua stradă care va fi gata la anul (Doamne ajută!) vor fi montate opt indicatoare rutiere noi iar la intersecție cu strada Principală din comună va fi amplasat chiar și un panou cu afișaj electronic, cu față dublă, care va arăta ora, temperatura, va semnaliza intermitent „atenție copii” și „școală”! În ceea ce-l privește, suntem siguri că primarul comunei, Mihai Neață, nu va precupeți nici un efort pentru a duce această epică investiție până la capătul actualului mandat.
 

 

Adauga comentariu