Competiţia de descarcerare şi acordarea primului ajutor calificat și-a desemnat câștigătorii. La concursul organizat de ISU au participat și voluntari ai programului Salvator din Pasiune

Cei mai buni dintre pompieri s-au întrecut ieri într-o competiție internă, în cadrul căreia și-au arătat abilitățile de a salva vieți. Concursul a reunit însă nu doar echipaje profesioniste, ci și echipe de voluntari, câștigătorii urmând a reprezenta Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Anghel Saligny” Vrancea în faza zonală. 

Echipaje de pompieri profesioniști din toate subunitățile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea, s-au întrecut, sâmbătă, 18 mai a.c.,în prima etapă a „Competiţiei de descarcerare şi acordarea primului ajutor calificat” care a presupus parcurgerea a două probe, respectiv descarcerarea din vehicule și acordarea primului ajutor calificat. În acest an, la proba nr.2 au evoluat şi cinci echipaje de voluntari ale inspectoratului din cadrul programului de voluntariat „Salvator din Pasiune”. Echipajele clasate pe locul I la ambele probe vor reprezenta Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Anghel Saligny” al județului Vrancea la faza zonală a competiției care va avea loc în perioada 12-14 iunie 2019, în municipiul Brăila.

Pe timpul competiției, două echipaje de salvatori au demonstrat cât de eficient efectuează manevrele de descarcerare, alte patru echipaje de paramedici și cinci echipaje de voluntari au prezentat cu rapiditate și profesionalism tehnicile de acordarea primului ajutor calificat. După susținerea celor două probe de concurs, a rezultat următorul clasament: 
Proba nr.1 - „descarcerarea din vehicule”:
Locul I – Echipajul Detașamentului de Pompieri Focșani
Locul II- Echipajul Secției de Pompieri Adjud

Proba nr.2 - „acordarea primului ajutor calificat”
I. Structuri profesioniste de intervenție
Locul I – Echipajul Detașamentului de Pompieri Focșani 
Locul II- Echipajul Stației de Pompieri Vidra
Locul III- Echipajul Staţiei de Pompieri Panciu

II. Echipaje de voluntari
Locul I – Echipajul format din Ştefan Ider, Stoica Daniela şi Nichiţoiu Laurenţiu
Locul II – Echipajul format din Perianu Cristina, Avram Lenuţa şi Spiridon Andrei
Locul III – Echipajul format din Munteanu Roxana, Fega Andreea şi Râmniceanu Denisa


Felicităm echipajele participante în cadrul competiției și le dorim succes echipajelor reprezentative a salvatorilor vrânceni în etapa următoare”, se arată într-un comunicat al compartimentului Informare şi Relaţii Publice al ISU Vrancea.


 

Adauga comentariu