Competiția canină „Vrancea Dog Show” a ajuns la a doua ediție. Organizatorii vor să o transforme într-un eveniment internațional!

Pentru a doua oară consecutiv, Asociația Chinologică Vrancea va organiza evenimentul „Vrancea Dog Show”, competiție (și expoziție) canină care a devenit, deja, cea mai importantă de acest gen după 1990, în județul nostru. Pe 5 mai, în locația obișnuită – Stone Park, sunt așteptați cât mai mulți posesori de patrupede cu pedigree pentru a se înscrie și participa la această veritabilă „olimpiadă” canină.


Dacă anul trecut expoziția-concurs s-a desfășurat pe parcursul a două zile, anul acestaa fost stabilit că o singură zi este de ajuns. Mai mult, concursul va avea cinci arbitri în loc de patru, câți au fost în 2018, printre ei numărându-se Călin Simu, membru fondator al Asociației Chinologice Cluj Napoca, și Cristina Epuraș, arbitru internațional și membru în conducerea Asociației Chinologice Române.


O altă noutate prezentă în cadrul acestei ediții este faptul că, în paralel cu arbitrajul pe rase, va avea loc și expoziția de club Bulldog Englez România, o expoziție de clasă rezervată acestei rase de câine.


Nu trebuie să uităm că anul trecut au fost înscrise 160 de patrupede, un număr neașteptat de mare pentru o primă ediție de acest gen. Din acest motiv, organizatorii trag speranța că evenimentul va căpăta o amploare națională și, de ce nu, internațională. Peste acest aspect, Focșaniul va deveni un punct important pe harta iubitorilor unor astfel de evenimente.


„Trebuie să recunoaștem că am vrea să aducem această manifestare la stadiul de competiție internațională, așa cum ar fi „Dracula Dog Show” de la Tîrgu Mureș, Concurs care strânge peste 500 patrupede anual și 200 de rase recunoscute din 300. Momentan, pentru a avea pretenții la un astfel de loc, trebuie să depășim un anume număr de câini înscriși, lucru care nu mai pare acum nerealizabil”, ne-a spus președintele Asociației Chinologice Vrancea, Răzvan Buză.


Bănuim că și în anul acesta, competiția, organizată de Asociația Chinologică Vrancea sub egida Asociației Chinologice Române și a Federației Chinologice Internaționale, va fi destul de strânsă. Anul trecut, în prima etapă a concrusului, cea din 12 mai, a ieșit învingător ciobănescul românesc carpatin E.Voinea de Troian și stăpânul George Bălan, din Piatra Neamț, iar la expoziția din 13 mai, primul loc a fost adjudecat de Ahab, un splendid ciobănesc caucazian, și stăpânul său, Cristian Morcov din Botoșani.

 

 

 

Adauga comentariu