Comisiile de disciplină ale IȘJ Vrancea și Liceului de Arte așteaptă venirea Dianei Tăicuțu din concediu. Până atunci, elevul amorez Ovidiu Saghin a primit nota 8 la purtare iar Stelian Ghinea, ex-soțul care a publicat pozele, a luat un avertisment scris!

Cum spuneam, ancheta comisiei de disciplină a Liceului de Arte în cazul Diana Tăicuțu avansează cu pași de melc, în lipsa acesteia. Până în momentul de față s-au aplicat sancțiuni doar în cazul elevului amorez, Ovidiu Saghin, și a ex-soțului Dianei Tăicuțu, Stelian Ghinea. Comisia de Disciplină de la nivelul liceului, condusă de directorul Ioana Constantinescu, a luat următoarele decizii: Ovidiu Saghin a primit nota 8 la purtare, iar fostul soț, profesorul Stelian Ghinea, a primit un avertisment scris pentru publicarea fotografiilor compromițătăoare ale fostei soții, pe Facebook.

„ Noi avem și copii mici care au văzut aceste fotografii și nu ni s-a părut etic și corect, având în vedere că un copil încă nu știe tot ce reprezintă viața, să le vadă.  Acele fotografii trebuiau duse la inspectorat, trebuiau arătate în Consiliul Profesoral sau în Consiliul de Administrație al Școlii, trebuiau arătate la tribunal dar nu trebuiau postate pe Facebook”, ne-a spus directorul Liceului de Arte, Ioana Constantinescu.

De altfel, Stelian Ghinea a fost atât de nemulțumit de primirea avertismentului scris, încât a dat școala în judecată. Instituția școlară a primit de la tribunal o adresă prin care i se cere acesteia să justifice sancțiunea în termen de 30 de zile. În caz contrar, ori în cazul în care justificarea școlii nu va fi acceptată de instanță, avertismentul scris poate fi anulat prin hotărâre judecătorească.

În ceea ce o privește pe Diana Tăicuțu, profesoara nu a mai dat pe la școală timp de o lună de zile, aflându-se în concediu medical, așa cum am arătat într-un articol anterior. În concluzie, ancheta a intrat, și ea, în vacanță. Ideea este că, în momentul de față, există două comisii separate care funcționează paralel și care trebuie să dea sancțiunile în acest caz. Cea constituită la nivelul liceului, care va analiza comportamentul Dianei Tăicuțu ca profesor și o comisie de disciplină constituită la nivelul Inspectoratului Școlar Vrancea, ce va aborda problema profesoarei  din postura acesteia de director. Așadar, la final, vor fi două decizii separate.

Evident, cele două comisii pot lua, separat, decizia excluderii fostului director din învățământ, însă acest lucru este foarte puțin probabil într-un oraș ca Focșaniul, unde toată lumea cunoaște pe toată lumea. „Este o decizie grea pentru că lucrurile sunt destul de grave, însă vrem ca liceul să funcționeze foarte bine și de acum încolo. Vrem să avem copii în continuare, nu vrem să fim ocoliți de ei sau de părinți din diferite motive. Până la urmă trebuie să fim verticali, să ne gândim la binele școlii și la viitorul copiilor”, a declarat directorul Liceului de Arte din Focșani, Ioana Constantinescu.

Deocamdată, neexistând pârghii legale pentru a fi obligată să se prezinte în fața celor două comisii, Diana Tăicuțu se ascunde, cine știe pe unde, sub pretextul unui concediu medical pe care, probabil, îl poate prelungi „sine die”.

Adauga comentariu