Comisia Europeană organizează un concurs pentru tinerii care cred că au potențial de regizori. Câștigătorii vor primi 7.500 de euro și posibilitatea de a produce un scurt-metraj

Reprezentanța Comisiei Europene în România lansează o provocare pentru tinerii (viitori) regizori din România. Este vorba de concursul #EUand ME, ce se va desfășura între ianuarie și aprilie 2019, la care pot participa cei cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani. Înscrierile se fac prin intermediul unui formular de înregistrare online, între 24 august și 31 octombrie 2018.


În fapt, proiectul demarat de Comisia Europeană este lansat în toate țările membre și se adresează tuturor tinerilor talentați, pasionați de cinematografie. Ei pot pot prezenta o idee pentru un scurt metraj care să aibă la bază o poveste legată de impactul pe care Uniunea Europeană îl are asupra vieții cotidiene a oamenilor.


Înregistrearea propriu zisă se constituie în mai multe elemente. Cel care aplică pentru concurs va prezenta un rezumat al filmului, de maximum 500 de cuvinte, atât în limba română cât și în engleză, un scurt clip video, cu o durată maximă de un minut, filmat cu telefonul mobil, în limba engleză, de asemenea și un link de la un scurt-metraj pe care tânărul l-a realizat în ultimii cinci ani, acesta din urmă putând fi și în limba română.


Concursul are disponibile cinci categorii. Astfel, participanții pot alege între mobilitate, sustenabilitate, abilități și afaceri, digital și drepturi. La producerea clipului pot contribui și alte persoane, însă doar una are dreptul să se înscrie ca „regizor”, fiind, astfel, evaluată de juriu. Acesta va fi format din cinci directori de film din spațiul european care are datoria de a nominaliza zece câștigători, câte doi pentru fiecare dintre cele cinci categorii pomenite anterior.


Aici intervine un alt prag, ca să zicem așa. Cei zece câștigători vor fi evaluați de public timp de cinci săptămâni, începând cu ianuarie 2019, care prin vot va stabili cei cinci câștigători finali. Fiecare dintre aceștia va primi suma de 7.500 de euro, bani care vor fi utilizați pentru producția și editarea propriului film, termenul limită fiind 30 aprilie 2019. Tinerii cineaști vor fi îndrumați de câte un director de film, membru al juriului, pe tot parcursul realizării filmului.

 

Adauga comentariu