Combinezoane și dezinfectanți pentru instituțiile din Vrancea aflate în „linia întâi” a luptei împotriva coronavirusului!

Instituțiile publice din Vrancea implicate direct în stoparea infecției cu noul coronavirus au intrat astăzi în posesia unor cantități de echipamente de echipamente de protecție și substanțe dezinfectante, departe, spunem noi, de nevoile reale ale acestora. Oricum, după principiul „mai bine mai puțin, decât nimic”, instituțiile respective vor fi nevoite să se descurce cu ce au primit în speranța că stocurile vor fi realimentate în perioada următoare.


Prin urmare, în județul nostru au sosit 1.300 de combinezoane și doar 30 de litri de dezinfectant pentru suprafețe și instrumentar. Echipamentele vor fi distribuite personalului care asigură asistență de specialitate persoanelor suspecte de infectare și celor confirmați cu COVID-19, respectiv UPU, Spitalului Județean Vrancea, ISU, Serviciului de Ambulanță și Direcției de Sănătate Publică.


 „Materialele de protecție au fost achiziționate de statul român prin Oficiul Național de Achiziții Centralizate și I.G.S.U. având în vedere contagiozitatea extrem de înaltă a virusului COVID – 19, care nu poate fi ținută sub control în lipsa acestora”, se arată într-un comunicat al Prefecturii județului Vrancea.

 

Adauga comentariu