Colegiul Național „Unirea” din Focșani a făcut „ravagii” la concursul internațional de robotică ROBOTOR! Uniriștii au plecat acasă cu două trofee, adjudecându-și locurile I și III

„Trofeul Internațional de robotică ROBOTOR” a ajuns la ediția a XI-a și s-a desfășurat la Brașov în perioada 29 august – 1 septembrie, aliniind la start echipe de elevi din România, Bulgaria, Macedonia, Serbia și Republica Moldova. În cadrul competiției, peste 130 de participanți au avut șansa de a-și demonstra talentul și competențele din două domenii puțin cunoscute: programare și robotică. Colegiul Național „Unirea” din Focșani a participat cu două echipe, CNU1 și CNU3, însoțite de profesorii Liliana Neșu și Genovica Vulpoiu. Spre bucuria profesorilor, colegilor și părinților, echipele uniriste au reușit performanța de a urca pe podiumul de premiere.


Competiția a avut mai multe secțiuni, echipele „combatante” având sarcina de a construi roboți cât mai originali și eficienți pentru a câștiga cât mai multe puncte. Uniriștii de la echipajul CNU1, format din elevii Vlad Chicoș, George Necula, Monica Ghimpu și Viviana Grosu au concurat la secțiunea „Freestyle”, clasa Open. Ei au construit o dronă Quadcore, dispozitiv capabil să zboare și să filmeze împrejurimile cu ajutorul unei camere web ce poate filma la un unghi de 180 de grade, pe axele X și Y. Drona se poate conecta la o aplicație aflată pe telefonul mobil, cu sistem de operare android, de unde operatorul controlează camera și unde este transmisă imaginea. Efortul și ingeniozitatea elevilor de la CNU1 au fost răsplătite cu un binemeritat loc I.


Din cea de a doua echipă au făcut parte Petru Burdușa, Alexandru Manolache, Diana Iorgulescu și Irene Nazarie-Tăbăcaru. Elevii s-au înscris la secțiunea „Linefollower”, clasa Kit, categoria seniori. CNU3 au realizat un robot pe nume Dizzy care „a reușit” să-i aducă premiul III. Cele două echipe au fost sponsorizate de o societate din Vrancea cu capital danez.


 „Trofeul Internațional de robotică ROBOTOR este un eveniment ce promovează robotica în rândul elevilor din România și Europa. Concursul a fost inițiat de către domnul profesor Mihai Agape de la Palatul Copiilor Drobeta Turnu Severin, filiala Orșova în anul 2008. Este prima competiție de robotică la nivel preuniversitar din România având două evenimente principale: competiția și simpozionul de robotică. ROBOTOR este inclus în Calendarul Activităților Educative al Ministerului Educației Naționale ca proiect internațional”, se arată într-un comunicat al Colegiului Național „Unirea” din Focșani.

 

 

Adauga comentariu