Codul galben, depășit fără incidente majore. Prefectura Vrancea, ne trezim și noi?

Ninsoarea de ieri nu a provocat probleme deosebite în județ, însă în continuare sunt 35 de drumuri naționale și autostrăzi cu circulația îngreunată, șase dintre ele în Vrancea. Este vorba în mare despre aceleași drumuri care „pică” de fiecare dată: DN 11A (Rădăcinești - Lehancea), Rădăcinești (VN) - Podu Turcului (BC), DN 15D (Lespezi - Rădăcinești), DN 2L (Varnița - Răcoasa), DN 2N (Chiojdeni - Jitia), DN 2N (Chiojdeni). De asemenea, în țară sunt 11 drumuri naționale și autostrăzi pe care se efectuează lucrări de reabilitări, modernizări, întreținere și reparații, precum și cinci drumuri naționale și autostrăzi cu circulația întreruptă.

În Vrancea se înregistrează vânt de 30-40 km/h din sector N, iar la ora 9.00, în Focșani erau -5 grade Celsius. 

Dacă însă aveți dorințe ascunse să aflați mai multe date despre situația din județ, puteți să lăsați la o parte orice speranță. Singurele informații oficiale sau neoficiale se găsesc pe site-urile autorităților de la nivel central. În Vrancea, liniște. Pe pagina Instituției Prefectului din județ ultimul comunicat este din 15 martie: „mesajul premierului Viorica Dăncilă cu ocazia Zilei Maghiarilor de Pretutindeni”. Mai preocupată a fost Prefectura pe 14, când a comunicat despre intervențiile MAI în județele afectate de fenomenele hidrologice periculoase. Nici atunci nu erau probleme în Vrancea, dar reprezentantul Guvernului în teritoriu a considerat că merită atenție.

Cît despre pagina de Facebook a Instituției Prefectului Vrancea, să te ții! Ultima postare, din 16 martie, este despre „ ședința Comitetului Județean pentru Zona Montană”. Ca să facem o comparație cu un județ vecin și mult-blamat, Vaslui, aici Prefectura a considerat că este important pentru locuitori să afle că „se circulă în condiții de iarnă. Nu sunt înregistrate blocaje sau restricționări în trafic. Se acţionează cu material antiderapant şi pănă la această oră nu au fost evenimente rutiere”.

Adauga comentariu