Coaliția PSD-ALDE funcționează fără cusur în CL Focșani: grupul PSD își susține colega ALDE pentru o vizită într-o țară străină. Cătălina Lupu va pleca în Serbia alături de social democratul Daniel Ungureanu și de doi oameni din staff-ul primarului

Micul legislativ focșănean nu are nicio treabă cu deciziile de la centru, unde ALDE a divorțat de PSD și a ieșit de la guvernare. Dacă la nivel central marea majoritate a miniștrilor ALDE au demisionat din funcții și s-au distanțat de tot ceea ce înseamnă guvernare, în teritoriu înțelegerea merge mai departe. Unica reprezentantă a ALDE în Consiliul Local Focșani, Cătălina Lupu, nu numai că nu e pusă de grupul PSD la colț, ci relațiile se desfășoară cu aceeași cordialitate.

La inițiativa consilierului local social democrat Radu Nițu, ca porta-voce a grupului PSD, Cătălina Lupu va fi una dintre membrii delegației care se va plimba în Majdanpek, Serbia, oraș cu care Focșaniul este înfrățit de peste doi ani. Cel de-al doilea consilier local care va pleca în Serbia este Daniel Ungureanu, PSD.  

Vizita urmează a se desfășura între 11 - 13 septembrie anul acesta, când Majdanpek sărbătorește Zilele municipiului. Cătălina Lupu este cadru didactic, însă o lipsă de câteva zile chiar în prima săptămână a anului școlar nu face mare diferență.

Proiectul nu a trecut însă fără câteva împunsături. Consilierul UNPR Costel Bîrsan a atras atenția că municipalitatea ar trebui să se gândească serios să taie de pe listă această cheltuială. Aceasta în condițiile în care la centru UNPR și PSD devin partide din ce în ce mai prietene. Din nou, dovada că centrul nu comandă teritoriul. Bine, dacă nu îl luăm în calcul pe celălalt uneperist din CL Focșani, viceprimarul Marius Iorga, care e trup și suflet pentru PSD, alocând timp chiar și în campania pentru europarlamentare pentru a împărți fluturașii partidului de la guvernare. De altfel, Iorga a fost alături de colegii săi PSD atunci când a fost combătut punctul de vedere al lui Bîrsan.

„Eu sunt de părere că ar trebui să se renunțe la această deplasare, pentru că știm că primaria și bugetul este sărac. Ne-am plimbat destul. Eu am propus să se supună la vot ca această deplasare să nu se mai facă. E o propunere”, a atras atenția Bîrsan. Aici a intervenit Radu Nițu, care a ținut să asigure că prietenii din Majdanpek „sunt cei mai parioți și serioși partneri ai noștri. Noi avem semnat cu ei un protocol de înfrățire, ei au venit la noi, noi trebuie să ne ducem la ei. Nu se cheltuie foarte mulți bani, asigură cazare și masă. Numai transportul și diurna...”.

La finalul ședinței de CL, consilierul Ungureanu a fost votat de 15 colegi, trei voturi au fost împotrivă, iar două voturi au fost nule, în timp ce Lupu a avut 17 voturi pentru, unul împotrivă și două nule. Singurul lucru care încă nu a fost stabilit este numele celorlalți doi membri ai delegației. Potrivit proiectului votat ieri în CL Focșani, la Majdanpek vor merge și doi membri ai aparatului de specialitate al primarului, despre care acesta spune că încă nu a luat o decizie.

Adauga comentariu