Clubul Rotaract vă așteaptă la târgul de carte caritabil organizat pentru a ajuta un tânăr cu probleme locomotorii. „Blind date” cu o carte: „Bookurie fără etichetă”

Focșănenii s-au arătat interesați de târgul de carte caritabil organizat astăzi de Clubul Rotaract Varana. Înarmați cu voie bună și zâmbete, membrii Rotaract le-au explicat participanților în ce constă proiectul Bookurie fără etichetă și care va fi finalitatea acestuia. Nu doar adulții au venit să își aleagă o carte, ci și cititorii mai mici. Mai ales că participanțiilor la târg le-au fost oferite semne de carte personalizate și câte o surpriză dulce.

Cei care doresc să participe la târgul de carte caritabil - Bookurie fără etichetă, o pot face astăzi până la ora 20.00. Membrii Clubului Rotaract Varana vă așteaptă în incinta Carrefour la un „blind date” cu o carte pentru a ajuta un caz special. Luați o carte în schimbul unei donații modice, iar banii vor fi folosiți pentru a ajuta un tânăr cu nevoi speciale. Nu este însă o achiziție de carte obișnuită, ca atunci când te uiți prin rafturile librăriei și alegi cu atenție un autor sau un titlu. 

Răzvan Andrei, președintele Rotaract ne-a explicat în ce constă acest proiect:

Astăzi colectăm bani pentru a ajuta un copil cu probleme locomotorii. Vrem să îi achiziționăm un computer, pentru că familia nu este potentă financiar ca să susțină aceasta”, a mai spus președintele Rotaract Varana.

Ideea târgului a fost împrumutată așadar din SUA, iar cărțile sunt strânse pe tot parcursul anului de membrii Rotaract. În ultimele săptămâni, partenerii proiectului - Branko și Biblioteca Județeană - au strâns de asemenea cărți care au fost ambalate pentru a fi oferite la târg iubitorilor de carte. Anul trecut, Rotaract a folosit donațiile strânse cu ajutorul acestui târg caritabil pentru a utila cu materiale didactice o grădiniță din Câmpuri. 

 

 

Adauga comentariu