CJ Vrancea va fi sponsorizat de societatea lui Constantin Bazon. Agricola Prod va pregăti terenul pentru a treia etapă de plantare în Parcul Memoriei Naționale

Se pregătește terenul (la propriu) pentru cea de a treia și ultima (oficial) etapă de plantare a stejarilor în Parcul Memoriei Naționale de la Mărășești. Nu mai batem apa-n piuă, toată lumea a auzit de proiectul consiliului județean și al Antenei 1. Ați mai auzit, de asemenea, și că de o mare parte din copăceii plantați întru slava eroilor s-a ales praful, adică s-au uscat. Noi am dat vina pe autorități, ele pe vreme, pe sol și pe puieți. Înc-o dată, „mortul” e de vină!


Avem deosebita plăcere de a vă anunța că mâine, 22 noiembrie, se pregătește o „extraordinară” la CJ iar printre punctele aflate pe ordinea de zi s-a nimerit și un proiect hazliu. Despre ce este vorba: Marian Oprișan va supune la vot (fără emoții) o inițiativă prin care consiliul județean va accepta sponsorizarea unei societăți (vă spunem imediat și despre cine e vorba). Țineți-vă firea, nu este nimic de rău, ba, dimpotrivă, numai de bine.


Prin urmare, societatea fermierului Constantin Bazon (vă spune ceva numele?), AGRICOLA PROD, se angajează să pregătească terenul din Parcul Memoriei Naționale pentru plantarea ce va avea loc sâmbătă. Aratul și discuitul celor 28 de hectare îl va costa pe Bazon suma ridicolă (pentru lovelele sale) de 21.000 de lei, în banii UE – 4.500 de euro, cam cât dă Marian Oprișan pe Evian (apă minerală de fițe) într-o lună.


Cu ce se alege Bazon: în urma gestului său  dezinteresat, cunoscutul fermier – arendaș va beneficia, potrivit clauzelor contractuale, de publicitate din partea consiliului județean. „Sponsorizarea realizată în baza prezentului contract va fi adusă la cunoștința publicului prin promovarea numelui, a mărcii sau a imaginii sponsorului, printr-un banner afișat de sponsor”, se arată în proiectul de hotărâre. Dar cum i-o fi trecut prin cap fermierului Bazon să facă doi pași în față și să se prezinte volintir la dom președinte? Din respect pentru e(u)roi, așa-i?


În concluzie, marea și fățarnica inițiativă de plantare va lua sfârșit sâmbătă. Asemenea celorlalte două etape și aceasta tinde să devină un fiasco. Asta pentru că vremea nu-i prea mai ajută pe plantatorii cei harnici și îngrijorați de soarta pădurilor, lucru observat prompt de consilierul județean Ciprian Epure.

 

Adauga comentariu