CJ Vrancea se străduiește din august să anuleze raportul Curții de Conturi. Dosarul a ajuns pe masa judecătorului Silva Duță

Contestația depusă de Consiliul Județean Vrancea împotriva Raportului Curții de Conturi se tot judecă de mai bine de jumătate de an, timp în care s-a și pensionat primul judecător căruia îi fusese repartizat dosarul. Fire neconflictuală însă, președintele CJ a anunțat că se războiește în instanță abia după ce raportul a fost public pentru toți. Până în februarie, despre dosarul înregistrat încă din august 2017 la Tribunalul Vrancea nu se știa nimic. Suspect, dat fiind că, în octombrie, instanța dispusese „suspendarea executării Încheierii nr. 91/2017 şi a Deciziei de impunere nr. 5/2017, măsurile de la pct.I, lit.a, II.3, II.4, II.5,II.6, II.7, până la soluţionarea definitivă pe fond a cauzei”. Această decizie a fost luată de judecătorul care soluționa la acel moment cauza - Mariela Dibuș, magistrat care între timp a ieșit la pensie. Interesant este că, până să fie judecător de tribunal, Mariela Dibuș a fost - între 1993 și 2003 judecător financiar la Curtea de Conturi.

Tot de la Curtea de Conturi vine și judecătorul care soluționează acum cauza, titularul completului FC 2: Silva Gabriela Duță. Judecătorul Silva Duță este de altfel soția unui fost membru PSD, Gică Duță, silvicultor de profesie, șef al Ocolului Silvic Focșani. În 2009, acesta a fost subsecretar de stat în Ministerul Agriculturii, Pădurilor și Dezvoltării Rurale, însă în 2016 s-a lepădat de PSD și a candidat independent la Camera Deputaților, unde „a înfrânt” cu grație: puțin peste 1.400 de voturi.

Întorcându-ne la dosarul introdus împotriva Curții de Conturi de instituția păstorită de fostul său coleg de partid, anularea actului administrativ se va discuta abia în mai, când FC 2 va prelua de fapt frâiele. Anterior, judecătorul pensionat a aprobat efectuarea unui expertize, la solicitarea CJ Vrancea. Tocmai de aceea probabil termenele din dosar se vor da la intervale mari de timp, dat fiind că lucrarea necesită ceva atenție. CJ a comunicat public că vrea ca prin expertiza tehnică de specialitate să se aprecieze „dacă proiectul tehnic prevedea cantitățile de lucrări efectuate și dacă aceste lucrări erau posibile sau nu, apreciind că atâta timp cât lucrările au fost confirmate sub aspect cantitativ, calitativ și valoric și propuse la plată de dirigintele de șantier, ele au fost realizate în mod efectiv”. Este vorba despre plata „unor cantități de lucrări apreciate de Camera de Conturi Vrancea ca fiind neexecutate pe DJ 204E Focșani – Petrești”.

Adauga comentariu