CJ Vrancea investește acum și în ...lectură! Sumă impresionantă cheltuită pentru a marca Anul Cărții!

Pentru că 2019 este declarat  ca fiind Anul Cărții la nivel național, Consiliul Județean Vrancea are de gând să organizeze mai multe activități cu scopul declarat de a promova cititul în rândul tinerilor. Pentru atingerea acestui deziderat de mare ținută culturală, administrația județeană va cheltui 470.883 de lei cu TVA, adică 98.927 de euro ( la cursul de astăzi).


În condițiile în care CJ Vrancea a alocat pentru o singură zi – 9 mai -  peste 41.000 de lei (cu TVA), atunci suma de mai sus nu ar trebui să uimească pe nimeni. Întrebarea este: pe ce se vor da banii? Ei bine, administrația județeană are în vedere organizarea a două evenimente, ambele destinate, așa cum am spus, propășirii lecturii în rândul elevilor din județ.


Prima acțiune se va desfășura în perioada 21 – 23 mai, sub titlul de „Liniște, la Balada se citește”. În cele trei zile, mai mulți lectori (plătiți din respectiva sumă) vor ține prelegeri elevilor de clasa a XII-a, care, bănuim, vor fi foarte atenți și încântați de acest lucru. În cadrul aceleiași activități, vor fi cumpărate 2.400 de „volume de cărți de istorie a românilor” și 2.400 „de volume de cărți cu specific turistic”, 2.400 de sacoșe și un „spider” pentru reclama evenimentului.


Al doilea moment constă în organizarea unui seminar – „Vrancea, pagini de istorie românească” – în luna iunie, pe parcursul unei singiure zile, în care profesorii de istorie vor participa la întâlniri unde vor afla „noutăți cu privire la noile abordări ale lecturiiîn rândul tinerilor”. Cu aceeași ocazie se vor împărți o sută de cărți (de istorie) cu hârtie lucioasă și coperte cartonate.


În concluzie, iată pe ce va cheltui Consiliul Județean Vrancea o sută de mii de euro. Două manifestări: una pentru a încuraja cititul în rândul elevilor și alta pentru a-i învăța pe profesori cum să-și facă treaba. Rămâne de văzut cine va câștiga licitația, ce editură asigură cărțile și ce firmă se va ocupa de publicitate, respectiv inscripționarea sacoșelor.

 

Adauga comentariu